Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell tojásrántottát...

Hogyan kell tojásrántottát készíteni hogy ne legyen egy lepény, palacsinta a végén?

Figyelt kérdés

2 tojás, tej, sajt, olívabogyo, olivaolajom van


Mindig amikor próbáltam egy palacsintaszerű lepény lett belőle, nem pedig az a krémes omlett ami a receptekben látható.


Folyamatosan kell kavargatni. De kis/nagy tűzön és meddig?


2023. júl. 10. 13:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kavargatni kell sütés közben,ha pici vizet vagy tejet-tejszínt raksz hozzá krémesebb lesz
2023. júl. 10. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Először döntsd el, hogy rántottát akarsz, vagy omlettet. A rántottát kevergetve kell sütni, az omlettet nem, annak a lényege, hogy "lepény szeru" legyen.
2023. júl. 10. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Na várjunk. Az omlett és a rántotta két különböző étel.

A rántotta amikor darabokban van a tojás. Az omlett pedig az a palacsintaszerű tojáslepény, ami olyan gusztán félbe van hajtva.


Rántottát sülés közben keverni kell, lehetőleg nem max hőfokon. Ha krémesen szereted akkor a tojáshoz adj kis tejet.

2023. júl. 10. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Az omlett nem rántotta. Nekem villanytűzhelyem van. E azért érdekes, mert lassan hűl le. Ha a zsiradék már elég forró (de nem égetően), akkor a felvert, megsózott tojásokat ráöntöm, és fakanállal folyamatosan kavargatom. Én lágyan szeretem, így szint azonnal el is zárom. Gáz esetében gondolom kis lángra kell venni. Van olyan aki teljesen kiszárátva hajlandó csak megenni, pirosra sütve az alját. Nálam az kuka.

Az omlett esetében a fehérjét felverik, és egy kevés liszt is kerül bele.

2023. júl. 10. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az omlett pont akkor jó, ha egy vastag, tojásos palacsinta a végeredmény.

A rántottánál meg összeszaggatod, nem hagyod egyben megsülni.

2023. júl. 10. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
Vajon süsd, kevés tejjel, minimális tejszínes krémsajttal habosra kevert masszát egyből öntsd a forró vajra:)
2023. júl. 10. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
85%

Omlettst lassú tuzon es nem szabad kavargatni.


Ha rantottat akarsz es nem.omlettet akkor kavargatni


Kremes ugy lesz ha nem sutod meg teljesen

2023. júl. 10. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Bocsánat, rántottára gondoltam. Ami krémes állagú, azt szeretném, és az lesz nekem egy kemény vékony lepény.
2023. júl. 10. 17:53
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

#8

Mert a 2 tojáshoz képest nagy edényben sütöd - és ezért lesz vékony - és ahogy szétterül, máris szilárdul. Süsd kisebb edényben, kisebb lángon és keverj rajta időnként - de nem folyamatosan - de hagyd lágyabbra, mert álltában is szilárdul az edény hőjétől.

2023. júl. 10. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!