Hogyan kell tojásrántottát készíteni hogy ne legyen egy lepény, palacsinta a végén?
2 tojás, tej, sajt, olívabogyo, olivaolajom van
Mindig amikor próbáltam egy palacsintaszerű lepény lett belőle, nem pedig az a krémes omlett ami a receptekben látható.
Folyamatosan kell kavargatni. De kis/nagy tűzön és meddig?
Na várjunk. Az omlett és a rántotta két különböző étel.
A rántotta amikor darabokban van a tojás. Az omlett pedig az a palacsintaszerű tojáslepény, ami olyan gusztán félbe van hajtva.
Rántottát sülés közben keverni kell, lehetőleg nem max hőfokon. Ha krémesen szereted akkor a tojáshoz adj kis tejet.
Az omlett nem rántotta. Nekem villanytűzhelyem van. E azért érdekes, mert lassan hűl le. Ha a zsiradék már elég forró (de nem égetően), akkor a felvert, megsózott tojásokat ráöntöm, és fakanállal folyamatosan kavargatom. Én lágyan szeretem, így szint azonnal el is zárom. Gáz esetében gondolom kis lángra kell venni. Van olyan aki teljesen kiszárátva hajlandó csak megenni, pirosra sütve az alját. Nálam az kuka.
Az omlett esetében a fehérjét felverik, és egy kevés liszt is kerül bele.
Az omlett pont akkor jó, ha egy vastag, tojásos palacsinta a végeredmény.
A rántottánál meg összeszaggatod, nem hagyod egyben megsülni.
Omlettst lassú tuzon es nem szabad kavargatni.
Ha rantottat akarsz es nem.omlettet akkor kavargatni
Kremes ugy lesz ha nem sutod meg teljesen
#8
Mert a 2 tojáshoz képest nagy edényben sütöd - és ezért lesz vékony - és ahogy szétterül, máris szilárdul. Süsd kisebb edényben, kisebb lángon és keverj rajta időnként - de nem folyamatosan - de hagyd lágyabbra, mert álltában is szilárdul az edény hőjétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!