Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Manapság a vöröshagyma nem...

Manapság a vöröshagyma nem fontos élelmiszer ? (visszaesett a fogyasztás persze ,de leakciózva is rám rohad)

Figyelt kérdés
Őstermelő vagyok. Leakciózva adok 15 kg vöröshagymát zsákba 2500 ft ért ,de így sem viszik . Visszaesett rendesen a fogyasztás persze ez is ok lehet ,de elgondolkoztam,hogy manapság már nem alapélelmiszer a hagyma ? Semmi értelme vele foglalkozni mikor nem fogyasztanak az emberek ? Látnak interneten az emberek engem . Nem láthatatlanba akarom értékesíteni. Így sem fogy . Nem alapélelmiszer a hagyma ? Meglehet nélküle lenni az életben ?

2023. dec. 31. 09:15
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Pár évig még foglalkoznék ezzel nyugdíjig . Volt ebből megélhetésem csak ilyen nem,hogy ennyire beálljon az egész piac. Ennyire ne kelljen. Ennyire ne keressék az emberek ilyen nem volt soha.
2023. dec. 31. 14:08
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Na hát akkor agyalj azon, hogyan tudnál például engem elérni. Nem gyárban dolgozom, nincs autóm, hogy eljussak hozzád (amúgy sem találnálak meg, hiszen nem reklámozod magad), viszont hagymát szoktam vásárolni.
2023. dec. 31. 14:35
 23/33 A kérdező kommentje:
Internetezni szoktál? Ha igen miszerint igen mert itt vagy nem tudok mást mondani menj fel valamelyik kereskedelemmel foglalkozó weboldalra aztán neked kell telefonálni. Nem nyomulhatok rád mert azt sem tudom ki vagy. Nem 1 hirdetésem fent van. Amúgy kiírja,hogy növekedik a kattintások száma. Nyáron jobb volt a helyzet mint most pedig az sem volt kutya. Már akkor visszaesett.
2023. dec. 31. 14:53
 24/33 anonim ***** válasza:
87%

Kérdezö: ahogy látom, nem akarsz eladni, csak hisztizni. A 22-es venne hagymát, vele privátban meg tudnád beszélni a mennyiséget meg az árat, plusz postaköltség és máris lenne eladott hagymád.

A neten keresgélni, hátha véletlen rábukkan egy hirdetésedre, enyhén szólva is idióta ötlet részedröl!

2023. dec. 31. 15:47
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Ja, persze, majd keresgélek a neten. Figyelj, ez nem úgy megy, hogy én direkt tőled akarok vásárolni. Ha nem nyomod az arcomba a lehetőséget, akkor megveszem a hagymát a piacon az összes többi zöldséggel együtt.

Ha nagyon helyi termelőket akarnék támogatni, akkor meg szétnéznék a Google térképen, hogy hol van ilyen a környéken, de ha telefonálni kell hozzá, akkor buktad a dolgot.

Ha nem lehetne kapni sehol hagymát, akkor rá lennék kényszerülve a keresgélésre, de így inkább olvasgass utána a marketingnek.

2023. dec. 31. 16:04
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Útszélén, piacon kevesen vesznek inkább azt is megveszik akciósan multinál.
2023. dec. 31. 16:04
 27/33 A kérdező kommentje:
gyk-n mennyi gyökér kamus van már ne vicceljetek itt eladni ? Jót nevettem. Na ,de a multi kitől szerzi be ? Infótók van ? Import hagymát szereznek be ? Azt is megengedi a kedves kormányunk ,hogy behozzák a külföldit. Nem kéne amíg magyar termék van.
2023. dec. 31. 16:08
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Az megvan, hogy az Európai Unióban nincs olyan, hogy nem viheted át a temékedet másik tagországba? Nem lehet megtiltani, mert gyakorlatilag ez a lényege az uniónak.
2023. dec. 31. 16:14
 29/33 anonim ***** válasza:
76%

Én napi szinten azzal főzök, szinte minden ételem alapja a hagyma.

Heti minimum 1kg elfogy nálunk.

2023. dec. 31. 21:42
 30/33 anonim válasza:
100%

Egyedül élek, én ugyan mindennap főzök, sűrün használok hagymát is. Bolognai mártásba, chilis babba, rántottába szoktam tenni hagymát. Sőt a kenyeret is itthon sütöm, van erre külön gépem, a kenyérbe is szoktam hagymát tenni. Viszont nálam se fogy el sok. Havonta az Auchanbe veszek fél kg-t, bőven elég egy hónapra. Én lila hagyma párti vagyok. Vöröshagymát akkor veszek, ha éppen nincs a boltban lila.

Egy mezőgazdasági cégnél dolgozom, karácsonyra kaptam ajándékba 10 kg krumplit, egy nyűg a tárolgatása. Fagyasztóban van, tegnap kezdtem meg, sütöttem egy adag krumplit, egyszerűen nyűg volt a szétszedés, olvasztgatás. Eleve a fagyasztóba is alag akart elférni.

Szvsz adom azokat akik azt írják, hogy egyszerűen nem éri meg tárolgatni az ilyeneket.

A hagyma alapból büdös, penészedik, rohad, kihajt...

Ezért nem vesznek az emberek nagy tételben. 3-4 db nagyobb fej hagyma elég egy hétre egy átlagos 3-4 fős családoknál is.

A bográcsos bulik is vissza estek, ezen a téren se fogy már a hagyma.

A másik tényező, hogy sokan 12 óráznak... nah, most ha hajnalban elindulsz otthonról és haza esel este 7-8-ra, szintén sokan nem állnak már neki főzni. Rendelnek inkább.

A társadalmi szokások ily módon változnak.

Viszont nekem is van egy méhész ismerösöm, Ő is ugyanúgy panaszkodik, hogy a 23-as évben nem nagyon tudta eladni a mézet.

Potom összegékért adja a bevőttes üveg mézeket.

Reméljük a 24-es év ennél jobb lesz.

2024. jan. 1. 10:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!