Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A magyarok többsége miért ad...

A magyarok többsége miért ad mindenhez 2 kiló zsírt, meg vöröshagymát?

Figyelt kérdés

Pld csirkecomb, csirkecomb filé, vagy zsírosabb húsok, mint pld karaj, vagy darált serés, aminek magasabb a zsír %..

Rengeteg ismerősömnél azt látom, hogy hozzátesz egy egy sütéshez 2-3-4-5 kanál zsírt és abban süti ki, az egyébként zsíros húst.

Miért csinálják ezt?

Én zsír nélkül kisütöm és kijön a zsírja, nem ígényel plusz zsiradékot.. Ezáltal ha vendégségbe megyek, akkor mindig rosszul vagyok, mert kb minden tocsog a zsírban. Nem tudják, hogy hogy kell húst sütni? Miért hiszik azt, hogy attól lesz jó, ha nyakig áll benne a zsírszint?

#magyarok evési szokásai
2023. aug. 14. 10:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%

Miért nem kérdezed meg az ismerőseidtől, hogy miért raknak hozzá plusz zsiradékot?

"A magyarok többsége" pedig nem a te szűk környezeted.

2023. aug. 14. 11:05
 2/17 A kérdező kommentje:
Youtubeon is ezt látom, főtő csatornákon.
2023. aug. 14. 11:06
 3/17 anonim ***** válasza:
83%
A magyar konyha zsíros, hagymás. Bármilyen magyaros ételre gondolsz az tocsog a zsírban, ez van benne az emberekben. De amúgy mostmár annyira nem jellemző, jön be a "világkonyha".
2023. aug. 14. 11:13
 4/17 anonim ***** válasza:
66%
Mert a zsír és a hagyma jó dolog. Ha te nem akarod, ne adj hozzá.
2023. aug. 14. 11:17
 5/17 anonim ***** válasza:
34%
Mert ennyit tudnak a főzésről.
2023. aug. 14. 11:22
 6/17 anonim ***** válasza:
36%

Mert különben nehezebb lenne tartani a mázsás disznó alakot!

A magyar konyha MINDEN ÉTELÉT el lehet készíteni jóval kevesebb zsír/hagyma hozzáadásával, ízben nincs különbség, csak fele-harmada kalória van benne, meg utána nem kap az ember epegörcsöt töle.

2023. aug. 14. 11:43
 7/17 anonim ***** válasza:
85%
Youtubeon milyen csatornán? És miért azt nézed, ha nem felel meg a te ízlésednek? Úgy beszélsz, mintha Youtubeon lenne összvissz 2db főzős csatorna ötféle recepttel. Számtalan főzős csatorna van, a legkülönfélébb ízlésekhez, diétákhoz, étrendekhez igazodva, nem igaz, hogy nem találtál neked valót.
2023. aug. 14. 11:57
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Van aki figyel rá, van aki nem. Én elenyésző mennyiségű olajt használok, zsírt meg még annyit sem. Nekem elég fél liter olaj hónapokig, mert a legtöbb dolgot minimális olajon vagy légsütőben sütöm. Nem mindenki figyel erre kényszeresen.
2023. aug. 14. 12:10
 9/17 anonim ***** válasza:
96%
Hát nekem meg egyáltalán nem így főznek az ismerőseim. A korombeliek (negyvenesek) és a fiatalok abszolút nem (ha főznek egyáltalán), de anyukám, anyósom, idősebb nőrokonok is szépen átálltak az idők folyamán egy egészségesebb vonalra a magyaros ételek kapcsán is (étolaj zsír helyett, kevesebb só, ritkán főznek marhát vagy disznót, inkább csirkét és pulykát stb.), és úgy általánosságban is (ritkábban csinálnak rántott dolgokat, gyakrabban főznek zöldséges dolgokat, salátákat stb.). Egyedül két, vidéki kisvárosban maradt nagynénémnél tapasztaltam, hogy még mindig a hagyományos, túl zsíros, túl sós főzést folytatják.
2023. aug. 14. 12:11
 10/17 anonim ***** válasza:
91%
Ilyen a hagyományos magyar konyha. Minden nemzet ételeinek megvan a saját stílusa. Az indiai ételek nagy része például különösen fűszeres egy magyar ember számára. Természetesen nem mindenki a ,, hagyományos" módon készíti őket, vannak más, kevésbé zsíros/hagymás változatok is.
2023. aug. 14. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!