Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A magyarok többsége miért ad...

A magyarok többsége miért ad mindenhez 2 kiló zsírt, meg vöröshagymát?

Figyelt kérdés

Pld csirkecomb, csirkecomb filé, vagy zsírosabb húsok, mint pld karaj, vagy darált serés, aminek magasabb a zsír %..

Rengeteg ismerősömnél azt látom, hogy hozzátesz egy egy sütéshez 2-3-4-5 kanál zsírt és abban süti ki, az egyébként zsíros húst.

Miért csinálják ezt?

Én zsír nélkül kisütöm és kijön a zsírja, nem ígényel plusz zsiradékot.. Ezáltal ha vendégségbe megyek, akkor mindig rosszul vagyok, mert kb minden tocsog a zsírban. Nem tudják, hogy hogy kell húst sütni? Miért hiszik azt, hogy attól lesz jó, ha nyakig áll benne a zsírszint?



#magyarok evési szokásai
2023. aug. 14. 10:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%
...és pirospaprikát:)
2023. aug. 14. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Amikor megkérdezted tőlük mit mondtak?
2023. aug. 14. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk a nagynéném föz mindent 6-8- kanál zsírral négy före, azért, mert szerinte a zsír egészséges, az olaj nem, ezért nem használ olajat semmihez. 160 cm és 130 kg
2023. aug. 14. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
87%

Déd-és nagyszüleim főztek-sütöttek sok zsírral, de én imádtam, mert így mindig volt isteni (különböző ízű) pecsenyezsír a kenyérre.

Ennek egyébként az is lehet az eredete, hogy amíg nem volt hűtőszekrény, a bő zsírban sokáig elállt a kisütött hús. De nem is tudom, mihez kezdenék egy fújásnyi olajjal, ha mondjuk libamájat vagy töpörtyűt szeretnék készíteni...

2023. aug. 14. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
89%

Amit 14-es ír, pontosan. Régen hűtőszekrény híján a húst lesütötték és zsírral rétegezve tartósították. A hagyma pedig széles körben és olcsón elérhető, akárcsak a krumpli, liszt vagy tojás. Ezért sok étel ezekkel készült.


Nem, nem voltak kövérek, mindegyik dédszülőm így evett és egyik sem volt kövér. Kövér a kalória többlettől lesz az ember, amit zsírmentes kajálásból is el lehet érni. Ők még nem a számító előtt tespedtek egész nap. A mai életmód mellett persze ez a zsírmennyiség rengeteg lehet. De nem muszáj bofogesig tömni magát senkinek.


Amúgy a bő zsírban sütött disznó comb nálunk nagyon menő, imádom, a maradék zsírt meg simán használjuk főzni vagy kenyérre is kenem. Nem muszáj fél kiló kenyeret megzabbantani vagy hányásig tömnie magát senkinek, és akkor nem lesz egészségtelen.

2023. aug. 14. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 A kérdező kommentje:

Ez az bmeg tömd a zsird, kend a pofadba megtobb zsirt, undorito vaddiszno, hat mit csinaltok mar, hat milyen csaladom van már.. Hogy eszik a csaladom uristen, ugy mint a disznok hanynom kell...


Köszönöm a válaszokat, nyomok mindenkinek egy zöldet, így már értem amit az utolsó írt.

Ismerőseinek meg szólok akkor, hogy ha nem toportyut csinalnak, akkor kevesebbet tegyenek

2023. aug. 14. 20:57
 17/17 anonim ***** válasza:
46%
A törökök tehetnek róla, miattuk hagymázunk-pirospaprikázunk sok mindent. A zsírt olyan szempontból megértem, hogy a kisült kacsa-libazsír valóban finom - viszont a mennyiségét nyugodtan lehet csökkenteni. Nekem fél kiló színhúshoz egy evőkanál tökéletesen elég belőle.
2023. aug. 14. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!