A magyarok többsége miért ad mindenhez 2 kiló zsírt, meg vöröshagymát?
Pld csirkecomb, csirkecomb filé, vagy zsírosabb húsok, mint pld karaj, vagy darált serés, aminek magasabb a zsír %..
Rengeteg ismerősömnél azt látom, hogy hozzátesz egy egy sütéshez 2-3-4-5 kanál zsírt és abban süti ki, az egyébként zsíros húst.
Miért csinálják ezt?
Én zsír nélkül kisütöm és kijön a zsírja, nem ígényel plusz zsiradékot.. Ezáltal ha vendégségbe megyek, akkor mindig rosszul vagyok, mert kb minden tocsog a zsírban. Nem tudják, hogy hogy kell húst sütni? Miért hiszik azt, hogy attól lesz jó, ha nyakig áll benne a zsírszint?
Déd-és nagyszüleim főztek-sütöttek sok zsírral, de én imádtam, mert így mindig volt isteni (különböző ízű) pecsenyezsír a kenyérre.
Ennek egyébként az is lehet az eredete, hogy amíg nem volt hűtőszekrény, a bő zsírban sokáig elállt a kisütött hús. De nem is tudom, mihez kezdenék egy fújásnyi olajjal, ha mondjuk libamájat vagy töpörtyűt szeretnék készíteni...
Amit 14-es ír, pontosan. Régen hűtőszekrény híján a húst lesütötték és zsírral rétegezve tartósították. A hagyma pedig széles körben és olcsón elérhető, akárcsak a krumpli, liszt vagy tojás. Ezért sok étel ezekkel készült.
Nem, nem voltak kövérek, mindegyik dédszülőm így evett és egyik sem volt kövér. Kövér a kalória többlettől lesz az ember, amit zsírmentes kajálásból is el lehet érni. Ők még nem a számító előtt tespedtek egész nap. A mai életmód mellett persze ez a zsírmennyiség rengeteg lehet. De nem muszáj bofogesig tömni magát senkinek.
Amúgy a bő zsírban sütött disznó comb nálunk nagyon menő, imádom, a maradék zsírt meg simán használjuk főzni vagy kenyérre is kenem. Nem muszáj fél kiló kenyeret megzabbantani vagy hányásig tömnie magát senkinek, és akkor nem lesz egészségtelen.
Ez az bmeg tömd a zsird, kend a pofadba megtobb zsirt, undorito vaddiszno, hat mit csinaltok mar, hat milyen csaladom van már.. Hogy eszik a csaladom uristen, ugy mint a disznok hanynom kell...
Köszönöm a válaszokat, nyomok mindenkinek egy zöldet, így már értem amit az utolsó írt.
Ismerőseinek meg szólok akkor, hogy ha nem toportyut csinalnak, akkor kevesebbet tegyenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!