Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Manapság a vöröshagyma nem...

Manapság a vöröshagyma nem fontos élelmiszer ? (visszaesett a fogyasztás persze ,de leakciózva is rám rohad)

Figyelt kérdés
Őstermelő vagyok. Leakciózva adok 15 kg vöröshagymát zsákba 2500 ft ért ,de így sem viszik . Visszaesett rendesen a fogyasztás persze ez is ok lehet ,de elgondolkoztam,hogy manapság már nem alapélelmiszer a hagyma ? Semmi értelme vele foglalkozni mikor nem fogyasztanak az emberek ? Látnak interneten az emberek engem . Nem láthatatlanba akarom értékesíteni. Így sem fogy . Nem alapélelmiszer a hagyma ? Meglehet nélküle lenni az életben ?

2023. dec. 31. 09:15
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
90%
#9 váó, az emberek nem szeretik háromszoros áron megvenni ugyanazt? A piacon az árusok 90+ %-a szintén a nagybanin szerzi be a terményt, amit árul.
2023. dec. 31. 10:21
 12/33 A kérdező kommentje:
Nem én találtam ki,hogy visszaesett a fogyasztás. Hónapok óta tele van a média vele. 10 es válaszádónak nekem 1500 négyzetméter területem van . Kisboltoknak most nem lehet eladni mert panaszkodnak ,hogy csúnyán nem megy semmi sem. Zöldséges gyümölcsös kereskedések úgyszintén. Januában sok ki sem nyit . Pest megyében legalább is. Vas és szolnok megye úgyszintén mert rokonaim ott laknak.
2023. dec. 31. 10:23
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont az a bajom, hogy aldi, lidl, egyéb helyeken normális minőségű hagymát nem lehet kapni. Már a boltban csoffadt, puha mind, itthon pikk-pakk kihajt és/vagy megrohad... oké, lakásban lakunk, de régebben azért jobban elálltak ezek. Veszek egy kilót, a fele tutira kulába megy.

Emiatt nem veszek nagyobb kiszerelést sehol.

Ìgy évvégén a salátákba lilahagymát szoktam venni, hát nem sikerült három normális méretű fej lilahagymát találni a karácsonyi nagybevásárlás során. A tesco hozott, azok is szottyadtak.

Fokhagyma ugyanez. Minden fejből kukába megy pár gerezd, akkor is, ha frissen vásárolva használom fel, és nem áll.

2023. dec. 31. 10:29
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Én arra gondolok hogy a hús drasztikus drágulás is lehet a háttérben, amiből most kevesebbet esznek az emberek. Pörkölthöz sok hagyma kell, sülhöz is jó ha rakunk. Mivel kevesebb fogy belőle ezért hagymára is kevésbé van szükség. Nálunk sok hagyma fogy, de sok húst is eszünk.
2023. dec. 31. 10:30
 15/33 Noren1989 ***** válasza:
100%

Ugyanúgy vagyok, mint #4.

Az ünnepi időszak alatt elfogyasztosstunk kb 3 kiló hagymát,

de mégis inkább elmentem 3x venni, kisebb adagokban,

mert nem tudom letárolni.

2023. dec. 31. 10:34
 16/33 Szolovjov ***** válasza:
30%
Vöröshagyma szinte minden ételbe kell. Szóval nem a fogyasztás eshetett vissza szerintem sem, hanem a kapitalista multikban vásárolnak a piac helyett.
2023. dec. 31. 12:23
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

A gond az, hogy nincs ott és akkor, amikor a vevő kéri. Ma már úgy vásárolnak a legtöbben, hogy bemennek egy nagyobb üzletbe, összeszedik amit találnak, és ha kell, átmennek egy másik nagy üzletbe. Vagy megrendelnek mindent online ezekről a helyekről.

Piacra 30 év alatt már szinte senki nem jár, de a 30 és 40 közötti korosztály esetén sem divat. Őstermelőhöz kiautókázni meg nem éri meg 2-5 kiló hagymáért. Ha meg kiszállítod, az gondolom feláras, ami miatt drágább lesz mint a bolti, így inkább megveszik az emberek a bolti árut.

Van kereslet a hagymára, de alkalmazkodni kell. Nézd meg, hogy milyen emberek vásárolnak tőled, milyen mennyiségben. Azt fogod látni, hogy jellemzően x korosztály, y összegért, z mennyiséget vásárol ilyen és olyan módon. Ha ez megvan, kezdj azon agyalni, hogyan tudnál más vevőkört is megszólítani. Lehet például futárcéggel szerződni (GLS és társai), ingyenes szállítást kínálni adott mennyiség felett (aminek az árát be tudod építeni a termék árába), képeket, videókat készíteni a termelésről, a megvásárolható hagymáról, nyelvtanilag hibátlan marketingszöveget is érdemes mellétenni... Ha van hozzá affinitásod, akár még egy-két főzős videót is gyárthatsz, amiben a hagymáé a főszerep. Sőt, azt is megteheted, hogy felkeresel gasztronómiával foglalkozó bloggereket és újságírókat, akik recepteket, főzési praktikákat szoktak bemutatni, mondván itt van egy adag hagyma, légyszi írj már egy cikket a hagymasalátáról, amiben megemlíted, hogy őstermelőtől venni milyen jó.

Rengeteg módon lehet vevőket toborozni, csak fel kell ezeket kutatni. Egyre figyelj, kicsiben kezdd az ötletelést. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy kiszórnak egy rahedli pénzt a nagyobb profit reményében, aztán akkor jönnek rá a hibájukra, mikor már a behajtó kopogtat. Kezdd kicsiben, próbálj ki több módszert, és mikor már megvan, hogy mire harapnak a vevők, építkezz abba az irányba.

2023. dec. 31. 13:31
 18/33 anonim válasza:
23%
Fontos, egeszseges, frissen vegyed
2023. dec. 31. 13:46
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
De hol árusítasz? Piacon, otthon a tanyán, vagy hol? Mert az sem mindegy...
2023. dec. 31. 13:54
 20/33 A kérdező kommentje:
Otthon is és szállítani is szoktuk gyárakba ahol a dolgozók tudják,hogy na ez az ember hagymát árul aztán összeírják mennyi kell és szállítjuk oda. Hogy szerzik be a multik arról nekem nincs fogalmam mert nem az én termékemet árulják. Piacolni régen a 2010-es évek előtt csináltuk. Azt már nem csinálnánk újra. Megöregedtünk ahhoz.
2023. dec. 31. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!