Milyen tésztákat ismertek még? Mit lehet még tenni a tésztára?
...a fedőn kívül...
Tehát van:
káposztás, krumplis, túrós, mákos, diós, grízes, prézlis, milánói, bolognai, sajtos, sajtos-sonkás, zöldséges, halas, húsos, sajtos
Ennyi jut eszembe, magyarként ennyit ismerek. Mit szoktunk még enni magyarként? (tehát nem az olasz tésztákra gondolok)















Akkor van aki zsemlemorzsás tésztát eszik? 🤣🏃♂️
Igen tudom hogy mi a prézli.De mifelénk hiába grízből készül a grízes tészta prézlis tésztának hívják uncsimék, mi grízestésztának.Tökmindegy h grízből készül prézlis tésztának vagy grízes tésztának hívják mifelénk.Vagyis úgy értettem h az elnevezés egyforma.De nyilván felétek nem.Sosem ettem még kenyérmorzsás tésztát🤣





Van, aki a prézlit ugyanúgy megpirítja, ahogy a gombóchoz szokás és ezt teszi a fött tésztára. De gombócot egész biztos ettél így, csak nem kötötted össze a két dolgot.
Söt felénk szokás volt a pirított prézlit enni lekvárral, tészta nélkül is.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!