Nagyon szép és finom kelt tésztákat, süteményeket tudok sütni és örömmel csinálom. Hogyan fejleszthetném ezt olyan szintre, hogy meg tudjak élni ebből?
Magyarországon csak úgy tudnál ebből megélni, hogy hivatalosan elvégzel egy cukrász vagy pék képzést és elmész cukrászdába/pékségbe dolgozni.
Ugyanis nálunk nagyon agyon vannak szabályozva a házi cukrászok, legálisan kb. lehetetlen, ahhoz meg hogy legális legyen kell egy rendes cukrászda helyiség minden profi berendezéssel együtt, külön helyiség kell, ahol sütsz és külön, ahol árulod, meg még van egy csomó szabály, előírás, amit ellenőriznek, és persze vállalkozónak kell lenned. Egy cukrászdát nyitni több 10 millió ft.
Ismerősöm a tortáit, zserbóit felteszi a facebook-ra. Nyilván csak azok vesznek tőle, akik ismerik és tudják, hogy tiszta a konyhája. Azért ez így is necces, mert jellemzően gyerekeknek viszik és elég egy ballépés, hogy a fél városon végigsöpörjön mondjuk a szalmonella.
Szóval nagyon ingoványos terep ez..
Ha szeretnél megélni a sütésből, akkor először is érdemes lehet megnézni, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre a helyi piaci viszonyokat és a te tehetségedet figyelembe véve. Lehetőségek:
Nyitjál egy saját cukrászdát vagy édességboltot: Ebben az esetben szükséged lesz üzleti tervre, helyi engedélyekre, pénzügyi tervezésre és marketingre.
Részvényest vagy alvállalkozóként dolgozol egy már meglévő cukrászdában: Ebben az esetben a munkáltatód fogja biztosítani a helyet, az alapanyagokat és a pénzügyi hátteret, de a sütési tevékenységet te fogod végezni.
Megpróbálsz új üzleti lehetőségeket találni: Például lehetőség van arra, hogy saját sütiket, tortákat vagy édességeket készíts és azokat eladhatsz online, árusíthatsz őket helyi piacokon, rendeléseket fogadhatsz, vagy lehetőség van arra, hogy egyéb cégeknek készíts termékeket.
Fontos, hogy a sikeres üzleti tevékenységhez szükség van üzleti tervre, pénzügyi tervezésre, marketingre és kommunikációra is. Ajánlott a helyi piacot és a versenytársakat figyelemmel követni, és folyamatosan fejleszteni a sütési készségeket és új ötleteket keresni.
Ha úgy érzed, hogy szükséged van további ötletekre vagy tanácsokra, akkor érdemes lehet szakember segítségét kérni, például üzleti tanácsadótól, cukrász szakembertől vagy üzleti mentoroktól. Így könnyebben láthatod, hogy mely lehetőségek állnak rendelkezésedre, és hogyan tudsz egy sikeres üzletet indítani a sütésből.
Rutinos öreg cukrászmesterek kényszerülnek bezárni az üzletüket a mai kialakult helyzet miatt.
Jelentkezz valahova inasnak és belelátsz közben az üzleti életbe is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!