Milyen tésztákat ismertek még? Mit lehet még tenni a tésztára?
...a fedőn kívül...
Tehát van:
káposztás, krumplis, túrós, mákos, diós, grízes, prézlis, milánói, bolognai, sajtos, sajtos-sonkás, zöldséges, halas, húsos, sajtos
Ennyi jut eszembe, magyarként ennyit ismerek. Mit szoktunk még enni magyarként? (tehát nem az olasz tésztákra gondolok)





spenótos, céklás, zöldbabos, kínai stílusú pirított zöldséges, brokkolis, karfiolos, cukkinis, sárgarépás, sárgarépás-káposztás, carbonara (tejszín nélkül, az eredeti recept szerint), zöldborsós, franciasaláta keverékes, sütötökös
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de lényegében majdnem bármit tehetsz rá, ami csak eszedbe jut.





Szinte bármit.
Amiket én szoktam, de nevük pl nincs:
Megsütöm olíva olajjal sütőben a paradicsomot és a fokhagymát, majd kis vaj, bele ez a sült alap, tészta és a főzőléből egy kevés, majd parmezán és kész is.
Szalonna, balzsamecet, főzőlébe zöld pesztó, majd összekevered a tésztával és átforgatod.
Működik, még a csicseriborsó, tejszín, fokhagyma is.
Én olyat is csináltam, hogy kevés szalonna, laska gomba, szárított paradicsom, mandula és tejszín, majd ebben forgattam át a tésztát.
De a klasszikus vaj, petrezselyem és fokhagyma + parmezán is teljesen jó. Szóval szinte kb bármi, nem is hinnéd milyen ízvilágot ki lehet hozni alap dolgokkal.
Olyat is már csináltam, hogy lápia paprikát vajpuhára sütöttem fokhagymával és ezt kevertem hozzá a tésztához hasonlóan, mint a paradicsomos verzió esetén. Ez is brutális jó.
De egyébként ott az arrabiata penne is.





Egyébként lehet pl olyat is, hogy rákot megpirítasz só, bors és majd citromlé társaságában, majd vaj és kicsi tejszín, spenótlevél, szerecsendió, bele a tészta. Ez működik lazaccal is..
Van ez a Fetesajtos paradicsomos tiktok tészta, ez is tökéletesen jó..
De alapvetően a csirke és a tejszín működik bármilyen pesztóval, akár piros akár zöld.. Szóval csak kreatívnak kell lenni és youtuben nézni ilyen olasz videókat.
Valamelyik nap én például tejszínes-spenótos tagliatelle csináltam és hozzá külön sütöttem ki pár perc alatt szűzérmét, amit felcsíkoztam és rápakoltam a tetejére. Majd telibe szórtam grana padano sajttal és snidlinggel + pirítottam a tetejére hántolt mandulát is.
Ez kb működik mindenféle tésztánál szinte! Alap 2-3 hozzávalós tészta, külön sütsz hozzá valami húst, pl pankó morzsás csirkemell vagy szűzérme, fel csikózod, rápakolod a tészta tetejére + sajt meg valami zöldfűszer. :D





Még egy ötlet!
Én olyat is szoktam egyébként, hogy Tonhalas tésztasaláta.
Ezek kellenek bele:
Tészta Tri Color, fordos
Kukorica
Csicseriborsó
Oliva Bogyó
Tonhal Steak Sós lés, ne olajos
Mozzarella
Paradicsom + Szárított paradicsom
Lilahagyma és fokhagyma
Light majonéz
Joghurt
Mustár
Zöldpesztó, só, bors, citromlé, kicsi édesítő, ha savanyú lenne.
Gyakorlatilag annyi, hogy a kifőzött tésztát beledobot egy tálba és mindent hozzá borítasz. (Én a paradicsomot meg tonhalat kicsit sütöm, tehát az kap hőkezelést, a többi nem.)
Ezt szoktam csinálni hétköznapi ebédre és akkor 3 napig simán van kajám ami hidegen fogyasztható, nem olyan kicsi adag és 850 kalória/adag.





Szalonnát, hagymát kicsit megpirítod, meg fokhagymát is, ha szereted. Raksz rá ezt a bolti paradicsomszószt meg zöld pestót olyan felesbe, és főzök egy kicsit, tényleg csak egy kicsit, hogy egyszer felforrjon az egész. Ezt rárakod a tésztára, meg ha akarsz, akkor sajtot is.
Cifrázhatod azzal is, hogy raksz bele gombát vagy akármit, ami eszedbe jut.










Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!