Ti szeretitek a nagyon vajas süteményeket, tésztákat?
A francia és angol konyha péksüteményei és sütijei tele vannak vajjal.
Készítettem már házi francia vajas tésztát, eredeti receptből (1 kg tésztában kb. 450 g vaj), ebből almás papucsot ( [link] ), de ezt a testvéreim például túl töménynek gondolják, a barátaink közül többen szerették.
Én imádom, de sajnos, ritkán sütök nagyon vajas süteményeket, a vaj hazai ára miatt.
Ti szeretitek az ilyesmiket? Vagy szerintetek is túl tömény?
A nagyon zsíros sütiket is meg tudom enni kisebb mennyiségben, de azért nem lenne ideális számomra. Szeretem a zsíros ételeket és a vajat is, de az elmúlt években hozzáadott zsíradék nélküli sütiket eszem vagy minimális zsiradékkal készülőket, szokatlan lenne ez a töménység. Pénzem és kalóriakeretem sincs rá.
Néha kicsit vajasabb receptet használok s nem az igazi.
Az alma enyhít a dolgon azért, nem is keveset.
A cukorral több bajom lenne, mint a sok vajjal.
Mindent imádok, ami "ártalmas", de úgy gondolom, hogy mivel megértem a 74 évet és a leleteim tökéletesek, szellemileg is megütöm a mértéket, nem kell aszkéta életmódot folytatnom.
Ha holnap meghalok sem lesz korán és legalább jókat ettem, ittam.
Előző vagyok és ez az egyik nagy kedvencem:
A jó vajas linzertészta például isteni szerintem! Vagy a sok vajjal-sajttal készült pogácsa.
Aki nem érzékeny a tejre, annak szerintem semmi baja nem lesz az ilyen sütiktől.
#5 én is imádom a dán vajas kekszet😍
Az a legjobb az ilyen nagyon vajas tésztákból *-*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!