Mit rontok el a tükörtojásban, ha a sárgája mindig szétfolyik?
Először is, írd le lépésről lépésre, hogyan csinálod.
Előmelegíted a serpenyőt? Ha igen, milyen fokozaton? Van-e benne zsiradék? A tojást, miután felütöd, egyben marad a sárgája?
Mennyi ideig, milyen hőfokon sütöd? Megfordítod?
A helyes választ akkor tudom megmondani, ha a fentiekre válaszolsz.
A serpenyőben egyben marad a sárgája. Akkor folyik szét, amikor már elkezdem enni.
Hozzáérek a villával és “kidurran”, folyik szét
Megolajozom a serpenyőt, elkezdem előmelegíteni kb 1 percig, felütöm a tojást egy tányérba, lassan beleöntöm a serpenyőbe és kb 3 percig sütöm.
Valószínüleg jobb lenne, ha nem forrósítanád fel annyira a serpenyöt, kisebb lángon, lassabban sütnéd, akkor a sárgájának is lenne ideje félig megszilárdulni.
De ha lágyra akarod a sárgáját, akkor természetes, hogy folyik, ha megsérted a hártyát rajta
miért kell egy tányérba felütni a tojást ?
azt a serpenyőbe kell beleütni jézusom... mondom én, hogy vannak ott bajok
nem kicsit
Mert ha véletlenül belemegy a héja, akkor még ki tudom szedni a tányérból
Vagy ha rossz a tojás
Ok. Akkor egyszerűen tovább kell sütnöd, mert te a sárgáját is át akarod sütni. Ne melegítsd elő a serpenyőt, kisebb lángon süsd, tegyél rá fedőt és a vége felé meg is fordíthatod.
Azért nem értették sokan a kérdésed, mert a legtöbben direkt szétfolyósra csinálják.
Te átsütve szereted a tükörtojást?
Vagy lágyan? Mert ha lágyra, akkor pont jól csinálod.
Ha átsütve, akkor viszont alacsony fokozaton kell kicsit tovább sütni egy fedővel, akkor tuti átsül, ha azt szeretnéd, hogy ne folyjon a sárgája.
Én utálom folyósan, és türelmetlen is vagyok, így én megfordítom a tojást, így tuti átsül egész hamar.
Állíts alacsonyabb fokozatra, hogy ne égjen meg az alja, de megkeményedjen a sárgája.
Nem egy atomfizika :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!