Szállodában kisebb tojásokat sütnek tükörtojásnak, hogy ennyire szép?
Nem akarok értetlenkedni de hülye sem vagyok.
Itthon egy rendes M-es vagy nagyobb tojás egyáltalán nem úgy viselkedik serpenyőben,mint amilyen eredményt látok szállodai büféreggelinél.
Itthon 20 cm-es szabálytalan vacak lesz, tán még kifolyik egy csík is belőle. Az istennek sem akar eltűnni a tetején a taknyos rész és a sárgája olyan nagy gombóc, hogy nyilvánvalóan nem járja át a hő, esély nincs sűrűbb hatás elérésére.
Igen, nyilván ha letakarva sütöm, megoldás de úgy meg hólyagosodik és fehéredik a teteje.
Egész egyszerűen nem értem mitől hogyan lesznek kis 10 cm-es karikák, azonban nincs fánk szúróval vágva mert látom, hogy természetes karikák.
Illetve olyan kis pöttöm sárgájuk volt és lapos, hogy azt nagyon is megértem, hogy azt átjárja a hő.
Szállodai dolgozók tudása érdekel, hogy nincs igazam abban, hogy egész egyszerűen ti S-es vagy nagyon kicsit tojásokat használtok?
Egyrészt így érthető miért marad kicsi karika a fehérje, miért lapos a sárgája, nem lesz amorf kör, nem kell fordítani, mármint tudom tilos de így nyilván szükség sincs rá, azonban takarás sem kell rá nem hólyagos.
Ráadásul kezdem hallani, hogy mikrózni lehet a végén, mint hőkezelés?
Ez lesz a titok, hogy serpenyőben kezditek, de a befejezés mikró?
Másik tippem, hogy öreg tojásokat használtok, mert az ugyebár nem híg és egyértelműen, egyben marad jobban a fehérje, nem folyik el.
Másrészt vettem szilikon karikát, de ebbe is szerintem S-es vagy apró tojás illik. Ugyanúgy nem sül meg benne az M-es L-es, hanem lesz egy 2 cm vastag pogácsám tulajdonképpen és taknyos marad a teteje.
Így még kevésbé sül át, hogy vastagítottam rajta mert úgymond nem engedem szétfolyni. Azt is le kéne takarni igen elhiszem de akkor ez a karikás tojás végülis szendvicsbe jó.
Nem értem, érintetlenül szépen, hólyag mentesen, karika nélkül, fánk szaggató nélkül hogyan kell ízléses tükörtojást sütni, ahol szeretném a látványt is megadni a tányéron??
5: igen-igen, ilyen tarkedlisütő serpenyőben is szokták sütni a tükitojit.
(mi is "taknyosnak" hívjuk, ha pl. a lágytojás fehérje nem szilárdul meg :-D)
Van pici serpenyőm évek óta, ezt elfelejtettem írni, hogy ezen már túl vagyok. Igen, úgy kör alakú lesz, de őszintén szólva nekem abban sem lett szép meg abban is ha már M-es, L-es azonnal pereme lesz, magasodik csak. Szerintem abba is tök pici való.
Van magasabb oldalú pici is, ami tulajdonképpen szósz melegítő, abba fújtam vizet is, mert írták, hogy gőzzel jobban megy, de azzal is hólyagos, meg pattog össze-vissza mert víz nyilván nem való oda.
Ez esetben a hő lesz a ludas nálam, mert azt hittem ez egy gyors reggeli és nem kell rá figyelni. Ezzel szemben ezt nagyon visszafogott hővel kell csinálni és sokáig figyelni, sokáig várni rá. Tehát nem fél perc alatt van kész. Így máris bukik, hogy egy fáradt reggelen ezzel kápráztassak el egy vendéget.
A másik tipp, köszönöm szépen, igen tehát onnantól ha azonnal szétfolyni akar a fehérje, máris nem volt jó a tojás hozzá.
És az is jó tipp, vegyek le a fehérjéből előre, valóban sok fehérje tud lenni egy tojáshoz. Gondoltam erre is, hogy a szállodában talán a maradék fehérjét hozzákeverik a tojasrántottához. Miért is ne, lehetséges.
#7: szinte kizárt... Erre egyszerűen nincs idő, hogy ilyenekkel majomkodjanak, hogy a fehérje X részét levegyék...
Na meg a nagyobb helyeken flakonos tojásból sütik a rántottát ekkora tömegben, nem egyesével törögetik a tojásokat.
7. "Így máris bukik, hogy egy fáradt reggelen ezzel kápráztassak el egy vendéget."
Valami elit külföldi vendéged van hogy csak szabályos formájú tükörtojást tálalnál neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!