Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szállodában kisebb tojásokat...

Szállodában kisebb tojásokat sütnek tükörtojásnak, hogy ennyire szép?

Figyelt kérdés

Nem akarok értetlenkedni de hülye sem vagyok.

Itthon egy rendes M-es vagy nagyobb tojás egyáltalán nem úgy viselkedik serpenyőben,mint amilyen eredményt látok szállodai büféreggelinél.

Itthon 20 cm-es szabálytalan vacak lesz, tán még kifolyik egy csík is belőle. Az istennek sem akar eltűnni a tetején a taknyos rész és a sárgája olyan nagy gombóc, hogy nyilvánvalóan nem járja át a hő, esély nincs sűrűbb hatás elérésére.

Igen, nyilván ha letakarva sütöm, megoldás de úgy meg hólyagosodik és fehéredik a teteje.

Egész egyszerűen nem értem mitől hogyan lesznek kis 10 cm-es karikák, azonban nincs fánk szúróval vágva mert látom, hogy természetes karikák.

Illetve olyan kis pöttöm sárgájuk volt és lapos, hogy azt nagyon is megértem, hogy azt átjárja a hő.


Szállodai dolgozók tudása érdekel, hogy nincs igazam abban, hogy egész egyszerűen ti S-es vagy nagyon kicsit tojásokat használtok?


Egyrészt így érthető miért marad kicsi karika a fehérje, miért lapos a sárgája, nem lesz amorf kör, nem kell fordítani, mármint tudom tilos de így nyilván szükség sincs rá, azonban takarás sem kell rá nem hólyagos.

Ráadásul kezdem hallani, hogy mikrózni lehet a végén, mint hőkezelés?

Ez lesz a titok, hogy serpenyőben kezditek, de a befejezés mikró?


Másik tippem, hogy öreg tojásokat használtok, mert az ugyebár nem híg és egyértelműen, egyben marad jobban a fehérje, nem folyik el.


Másrészt vettem szilikon karikát, de ebbe is szerintem S-es vagy apró tojás illik. Ugyanúgy nem sül meg benne az M-es L-es, hanem lesz egy 2 cm vastag pogácsám tulajdonképpen és taknyos marad a teteje.

Így még kevésbé sül át, hogy vastagítottam rajta mert úgymond nem engedem szétfolyni. Azt is le kéne takarni igen elhiszem de akkor ez a karikás tojás végülis szendvicsbe jó.


Nem értem, érintetlenül szépen, hólyag mentesen, karika nélkül, fánk szaggató nélkül hogyan kell ízléses tükörtojást sütni, ahol szeretném a látványt is megadni a tányéron??



2022. aug. 19. 09:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Eskü, nem emlékszem, hogy amikor egy kis hotelben tükörtojásokat gyártottam, mennyire volt kerek, lapos, kicsi, nagy, szabályos vagy szabálytalan. De szerintem ez nem is érdekelt senkit, mindig elfogyott a tányérokról.
2022. aug. 19. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
82%
Sütőben sütik, a tepsibe először felütik a tojásokat, aztán (pogácsa) szaggatóval készítik, a maradék fehérje megy például fasírtba, stb.,...
2022. aug. 21. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!