Miért nem sikerül a tükörtojás?
Meleg, kiolajozott serpenyőbe beleütöm a tojásokat. Várok. Látom, hogy elkezd sülni. De aztán a folyamat megakad és akármennyi ideig várok még, a felső fehérjeréteg nem sül meg rajta, nyálkás marad, míg az alja gyakorlatilag szénné ég közben. A tojássárgája sem akar megkeményedni (én félkeményen szeretném), teljesen folyós marad mindig.
Mit csinálok rosszul? Videókban olyan szépen átsül az egész, pedig pontosan ugyanúgy csinálják, mint ahogy én is próbálom... És ők sem nyúlnak bele, csak várják, hogy megsüljön.
Tùl forrón akarod sütni. Amikor elkezd sülni, akkor max. közepes fokozaton süsd.
A videókkal meg ne foglalkozz, lehet, hogy az 500. kisérlet sikerült jól.
Fedd le, ugyanolyan szép lesz, mint egyébként.
Nekem 4-es fokozaton fedő alatt kb 3 perc alatt teljesen jó is. Lágy a sárgája, de már nem nyers.
Már előttem leírták, és értékeltem is, de még annyi: nem vagy-vagy, hanem úgy próbáld, hogy picivel több olaj (zsiradék, nem csak kikenve a serpenyőt), amikor forró, üsd bele a tojásokat. Süljön kb. 1-2 percig, majd fedd le. Eltűnik a tetejéről a fehérje "takony" része a tetejéről (bocs, kicsit undorító így írni, de én is utálom), szóval fedő alatt süsd tovább még egy percig.
A sárgája lágy marad, a fehérje átsül rendesen, és a tetején sem marad a nyálkás fehérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!