Háziasszonyok! Gondolkodnátok velem?
Nem tudom,mit főzzek ma,de leírok minden alapanyagot,ami itthon van (sajnos ezek mellé nem tudok beszerezni semmit,mert a 8 hónapos kisfiam beteg,nem tudok boltbe menni...)
Csirkemell,zöldborsó,tejföl,tej(házi),liszt,kb. 7dkg kenyérszalonna,1 szál sárgarépa,tojás,rizs,tészta,mustár,fűszerek,zsír,hagyma,kb. 1,5 kg burgonya.
Szóval,mi legyen belőle?Valami gyorsat,de finomat szeretnék,amivel jóllakunk.Előre is köszönöm a segítséget!
Zoldborsos csirkemell, amihez kell hagyma, a gomba elhagyhato. Parolt rizs jo koretnek pl.
Sult csirkemell, burgonya purevel,
Rantott csirkemell, burgonya purevel.
A zoldborsos sult csirkemellnel, be fuszerezed a szeleteket, lehet grill fuszerkevereket hasznalni, de ha nincs, akkor 1 pici piros paprika, fekete bors, majoranna es so, 1 pici delikat, vagy vegetta.
Mivel pici babad van, ajanlom, hogy vasarolj fagyasztott zoldsegeket, mar lehet kapni gombat is igy, de a gombat a szaritott formajaban is lehet.
En mindig igy tettem, mivel a fagyasztott egeszseges es mindig keznel van, mint jelenleg is.
A petrezselyem zoldjet is letudod fagyasztani, En szoktam igy, hogy megtisztitom s osszevagom es kis adagokat fagyasztok le!
Rendezkedj be igy es sok idegeskedestol fogod magad megkimelni!
jobbulast a babadnak!
Csirkemell+zöldborsó+burgonya=Brassói aprópecsenye
Csirkemell+burgonya+hagyma+fűszerek+tejföl+főtt tojás+szalonna=Rakott burgonya
Végül tejszínes zöldborsós csirkemell volt a menü.Eredetileg rizst szerettem volna csinálni mellé,de akkor biztosan ki kellett volna dobnom a maradék zöldborsókonzervet (mindig ottmarad a hűtőben),ezért zöldborsós krumplipürét készítettem mellé.Lányok,ez olyan finom ebéd volt...Hatalmas sikere volt,nem is gondoltam volna...
Köszönöm a tippeket,biztosan kipróbálom mindet,mert nagyon jól "hangzanak" és imádom a csirkemellet!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!