Borsos tokányt készítek, és szeretném oicit sűríteni a szaftot, hogyan?
Figyelt kérdés
Hogyan sűríthetném? Jó, ha kis lisztet tejjel elkeverek, és azt belefőzöm? Vagy esetleg más tipp, ötlet?2010. okt. 6. 20:33
1/12 A kérdező kommentje:
oicit= picit
2010. okt. 6. 20:34
2/12 orsybaba88 



válasza:





nem kell tejbe keverni!!!!!!!!!!! én ezt egy ilyen kajába el sem tudnám képzelni!
Elég, ha a tokány tetejére szórsz egy kis lisztet (mennyiségtől függ, mennyit) összeforralod és kész.
de úgy is finom lesz, ha legközelebb krumplit vágsz bele és jól megfőzöd:)
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Megfogadom a tanácsod. :-)
2010. okt. 6. 20:39
4/12 anonim 



válasza:





Hát, én tejet nem tennék bele, de ez az én véleményem.
Ha elég hagymát tettél bele, akkor sűrűnek kellene lennie, jó , nem annyira, hogy a kanál megálljon benne.
Ha krumplit főzöl, áttöröd, azzal is tudod sűriteni, nem tudom mivel tálalod, rizzsel, vagy krumplival.
A lisztes habarás is jó, de én csak rászornám ovatosan, és ugy összekevergetném.
Vagy még párolnék külön hagymát,fokhagymát, áttörném szűrőn,és azt adnám hozzá.
5/12 anonim 



válasza:





Én a lisztet ilyenkor egy kis vízben keverem csomómentesre és úgy rakom hozzá.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat.
2010. okt. 6. 20:48
7/12 anonim 



válasza:





Kevés étkezési keményítőt oldani kis hideg vízben, gyorsan összeforralni /rövid ideig forrjon/.
8/12 anonim 



válasza:





Nem az lenne a legcélszerűbb ha hagynád elfőni belőle a vizet? akkor sűrű szaft lesz
9/12 anonim 



válasza:





Én úgy tudom, hogy a borsostokányt alapból sűriteni kell barna mártással: vagyis zsiron barnára kell piritani egy evőkanál lisztet és utána tejföllel felönteni és azt rakni a tokányhoz majd összefőzni vele!! Én mindig igy csinálom, nagyon finom
10/12 A kérdező kommentje:
Mindegyik verziót ki fogom próbálni, köszönöm mindenkinek a választ!
2010. okt. 6. 21:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!