Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tökéletes rizskoch recept?

Tökéletes rizskoch recept?

Figyelt kérdés
Tudom Google. Az a baj eddig hármat próbáltam és egyik se volt jó. Szóval kipróbált, bombabiztos recept kéne. Köszönöm
2023. márc. 11. 12:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Én a Horváth Ilona könyvből csinálom már 30 éve, szerintem az tökéletes.

Rizskoch

Hozzávalók: 25 dkg rizs 1 liter tej 2 dl víz 4 egész tojás 15 dkg cukor 2 kávéskanál liszt 4 dkg vaj reszelt citromhéj 10 dkg mazsola Elkészítés: A rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Nem keverjük eszetlenül, mert nagyon összetörik. Közben a tojássárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a KIHÜLT rizshez, közékeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és az előzőleg beáztatott mazsolát. Végül összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. Egy alkalmas - nem túl nagy - tepsit kivajazunk, kiszórjuk zsemlemorzsával, elterítjük benne a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig - és tűpróbáig - sütjük. Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, adhatunk mellé borhabot, csokoládémártást, málnaszörpöt, baracklekvárt - tetszés szerint.

2023. márc. 11. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
40%

Hogy csináltad eddig? Mi nem tetszik e végeredménybe?

Csak azért kérdezem mert kb nincs benne semmi tej víz rizs cukor vanília aroma tojás. Kb főzöl egy tejberizst megvárod míg kihűl, belerakod a kikevert tojás sárgáját, mega a habbá vert fehérjét és sütő?!

2023. márc. 11. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
Meg liszt, vaj aminél nem mindegy az arány. A tojásnál sem nyilván. Egyik majdnem folyós volt, másik kemény 🤷
2023. márc. 11. 12:41
 4/16 anonim ***** válasza:
67%

Én nem rakok bele se lisztet se vajat…. Street kitchen receptet csináltam utoljára, jó volt.

2 es.

2023. márc. 11. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
92%

Én is Horvát Ilonára esküszöm, bár ma már nem méricskélek.

Jogos a kérdés, hogy a végeredménnyel mi volt a gondod, mert egy rizskoch soha nem lesz olyan könnyű, szivacsos mint egy piskóta.

Az ízén lehet variálni, amiben nagy segítség a citromhéj és a vanília.

2023. márc. 11. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 A kérdező kommentje:
Nyilván nem piskóta állagot vártam de mikor alig vágható az gáz. Vagy mikor majdnemhogy kanál kell hozzá. Tudom biztos én voltam a hülye. Nyilván
2023. márc. 11. 12:52
 7/16 anonim ***** válasza:
60%

Ĥát nem tudom,én lisztet sosem rakok bele.Minek?

A tejberizshez rakom a tojássárga,cukor,vaníliás cukor habosra,margarin eztel tovább jeverem.,majd tejföl citromhéj.Összekeverem és a végén megy bele a tojáshab.

Kihűlve nem kemény finom lágy.Lehet kockára is vágni.

2023. márc. 11. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 A kérdező kommentje:
Na látjátok ezt mondom. Annyi féle recept van
2023. márc. 11. 13:20
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Horváth Ilonára még egy szavazat! :)
2023. márc. 11. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
87%
A Horváth Ilona receptet próbáld ki, az mindenkinek tetszett, akiröl tudok, hogy elkészítette. Ahogy az elsö bemásolta!
2023. márc. 11. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!