Rizskoch-t csak jénaiban lehet megsütni vagy tepsiben is?
Még életemben nem sütöttem jénaiban, pedig igen régóta sütök rendszeresen.
Bármiben sütheted, tepsiben, kuglófformában, lábasban vagy éppen jénaiban is, habár az tünik a legkevésbé értelmes ötletnek, mert kényesebb.
Azt nem állítanám, hogy nincs különbség az üveg és a fém "tepsi" között.
A fémek lényegesen jobban vezetik a hőt, így, előfordulhat, hogy az alja már sötét lesz, míg a közepe még sületlen.
Ez is olyan , mint minden más szakma, kell hozzá egy jókora rutin, hogy mindig tökéletes legyen. Persze a szakács mindig elégedetlen lesz , akármilyen is a végeredmény. :)
A jénai-ban készült akármi egyenletesebb hőt kap, így a rizskoch belső szerkezete is egyenletesebb állagú lesz.
Véleményem szerint a rizskoch viszont akkor igazán jó, ha kívül egy vékony szárazabb réteg van és belül egy kicsit úgymond nedvesebb, kevésbé átsült.
Ez biztosítja, hogy könnyen lenyelhető , nem fullasztó textúrája lesz.
Éppen ezért a rizskoch-ot inkább fém tepsiben gondolnám jobbnak.
Amivel még lehet trükközni az a tepsi elhelyezése a sütőben. Ha alsó vagy felső rekeszbe helyezed a tepsit, az bizony nem ugyanazt az eredményt hozza. Elektromos sütővel dolgozom , nem tudom, hogy a gázosnál mennyiben tér ez el.
50F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!