Ki hogyan készíti a tojásos tésztát? Tudom, egy egyszerű kaja, de minden hol úgy olvasom, főtt tésztára a tojás ás megsütni. Én eddig mindig külön sütöttem a tojást. Burgonyatörő és úgy keverem a tésztához.
A kifőtt nokedlit átmerem szűrővel a már oda készített lábosba, amibe tettem egy kis olajat. A felvert tojás is már előre oda van készítve. Alágyújtok a lábosnak, és csorgatom rá a tojást, közben folyamatosan kavarom. Ha már nem "taknyos", és szépen elkeveredett kész is van. Így finom ha együtt sütöd át, így vonja be szépen a nokit a tojás.
Szerintem ez a hagyományos módja, nem is hallottam még ilyenről, hogy utólag hozzá keverni.
Hát nem így kell!:)
A tésztát beleszedni zsiradékba (én mondjuk bacon-t pirítok alá, mert a család így szereti, de anélkül is tökéletes), jól átforrósítani és ráönteni a felvert tojásokat.
Finoman kavargatod és amikor látod a "rántotta" darabkákat a nokedlin, akkor jó. Ne szárítsd ki nagyon!
A "Hát nem így kell!:)" a Kérdezőnek szól, nem az 1-nek.
(A félreértések elkerülése végett!)
Tojásos tésztát kérdezett, nem tojasos nokedlit...
Hozza keverni szoktam. Forró tésztára a nyers tojás, gyorsan össze kever, friss kapor bele és kicsit megpirít. Nekünk ez a verzió jött be a legjobban.
Tojásos nokedlinel is igy szoktam, csak akkor a nokedlit előbb átforgatom vajon, utána megy rá a tojás és nincs benne kapor.
Barátnőm anyukája készített úgy, ahogy te.
#1. voltam. Nem értettem félre, és van hogy én is szalonna zsírra teszem, sőt tovább megyek, van hogy pirított szalonnakockákkal is elkeverem. :-)
Azért írtam nokedlit, mert feltételeztem hogy arra gondol a kérdező, ami végül is tészta. Van ahol galuskának hívják, de van akinek manapság fogalma sincs hogy hívják, és lehet félkészen is kapni áruházban hasonlót. (Én maradok a hagyományosnál.)
Maradék rizsből is szoktak olyant készíteni, hogy ráütik a tojást.
Én is úgy tanultam: a leszűrt tésztát először egy kicsi olajon átforgatom, hogy a rajta levő víz esüljön. Akkor vagy előre felvert tojást vagy újabban már oda ütöm fel és gyors kavarás mellett láng fölött rásütöm a tésztára a tojást. Közben egy pici sóval is meghintem.
Akár tészta, akár nokedli, vagy salátával, vagy a tányér szélét körberakva ecetes uborka karikákkal.... nyami!
De jóóó, már annyira hiányzott, hogy valaki elmagyarázza, hogy a nokedli nem tészta!
Gondolom az ilyen kérdezi meg itt időnként, hogy hogyan kell vetni a tarhonyát.
Köszi a válaszokat. Azért érdekelt, mert annó a nagyim, anyám, rokonok is külön sütötték a tojást a tésztához.
Szeretem és most jött el nálam az ideje, mert a kertben fejesednek a saláták és azzal szeretem nagyon.
A tészta nem lényeg milyen, saját, bolti. Igaz én saját készítésű nokedlival csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!