Most akkor tegyek vizet a cigány pecsenye alá vagy ne?
Sütőben, vagy lapon/rózsán készíted?
És hány szeletet?
Én a sütőben sütöm. Nagyjából 8 szelet alá teszek 1 dl vizet, majd fóliával lefedem. Közepes lángos hagyom párolódni 20-30 percet, utána, ha már puha a hús, fólia le és hagyom pirulni.
Paprikás lisztben elősütöm,fokhagyma.
Majd irány a sütő pici vízzel letakarva 1óra alatt kész.
A "cigánypecsenye" egy olyan sült húsos étel, amelyet elsősorban a tarja húsából készítenek. A tarja hús önmagában is rendkívül ízletes és omlós, így nem szükséges hozzá adalékanyagokat vagy más hozzávalókat használni a sütéshez. A legtöbb recept a tarja húst egyszerűen csak megsózzák, és előmelegített sütőben sütik meg, amíg a belseje piros és az átsült.
Egyes receptek ajánlják a tarja hús alá vizet tenni a sütőedénybe, mert így a hús párolódik a saját zsírjában, és így omlósabb lesz. Mások szerint azonban a víz megakadályozza a hús kívül belüli sütését, és csökkenti a hús ízét.
Végül is, mindenki más elképzelése van arról, hogyan készítsék el a "cigánypecsenyét", és milyen hozzávalókat használjanak hozzá. Ha szeretnéd kipróbálni az ételt, akkor a legjobb, ha kipróbálsz néhány különböző receptet, és megtalálod azt, amelyik a leginkább ízléses számodra. Fontos megjegyezni, hogy bármilyen húsos étel elkészítésekor fontos odafigyelni a sütési időre és a hőmérsékletre, hogy elkerüljük a túlzottan átsült vagy túlzottan kemény hús elkészítését.
Üdvözlettel: J.Krisztián
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!