Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most akkor tegyek vizet a...

Most akkor tegyek vizet a cigány pecsenye alá vagy ne?

Figyelt kérdés
Sok receptet nézegettem,de mindegyik esküszik hogy na ez a tuti,az igazi. Hogy lesz puha, omlós,átsült a tarja?
2022. dec. 28. 21:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Nekem erre egy tuti módszerem van, és a lassú sütés.
2022. dec. 28. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
93%

Sütőben, vagy lapon/rózsán készíted?

És hány szeletet?

Én a sütőben sütöm. Nagyjából 8 szelet alá teszek 1 dl vizet, majd fóliával lefedem. Közepes lángos hagyom párolódni 20-30 percet, utána, ha már puha a hús, fólia le és hagyom pirulni.

2022. dec. 28. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Igen egy picit tegyél. Meg zsírt azt ne sajnáld. Fólia alatt kezd a sütést,alacsony fokon. Olyan 160 fok.
2022. dec. 28. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
68%
Ahhoz hogy puha legyen víz kell. Zsiradékban a hús sül, nem puhul.
2022. dec. 28. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
13%
:)
2022. dec. 29. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
63%

Paprikás lisztben elősütöm,fokhagyma.

Majd irány a sütő pici vízzel letakarva 1óra alatt kész.

2022. dec. 29. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
70%
A cigánypecsenye eredetileg roston sült étel, semmiféle elöfözés, víz alá meg letakarás nem is jöhet szóba.
2022. dec. 29. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
84%
2# Az nem cigánypecse hanem sült hús.
2022. dec. 29. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
50%
Serpenyőben,ujjnyi olajban, paprikás lisztben, hírtelen kisütöm a tarjaszeleteket. Átteszem lábosba és aprított fokhagymával, fekete ö. borssal fűszerezem. Amiben sült zsiradék, és szalonnazsírt forrón a szeletekre öntöm. Lefedem. A gőzben pár perc alatt, megpuhul.
2022. dec. 29. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
63%

A "cigánypecsenye" egy olyan sült húsos étel, amelyet elsősorban a tarja húsából készítenek. A tarja hús önmagában is rendkívül ízletes és omlós, így nem szükséges hozzá adalékanyagokat vagy más hozzávalókat használni a sütéshez. A legtöbb recept a tarja húst egyszerűen csak megsózzák, és előmelegített sütőben sütik meg, amíg a belseje piros és az átsült.


Egyes receptek ajánlják a tarja hús alá vizet tenni a sütőedénybe, mert így a hús párolódik a saját zsírjában, és így omlósabb lesz. Mások szerint azonban a víz megakadályozza a hús kívül belüli sütését, és csökkenti a hús ízét.


Végül is, mindenki más elképzelése van arról, hogyan készítsék el a "cigánypecsenyét", és milyen hozzávalókat használjanak hozzá. Ha szeretnéd kipróbálni az ételt, akkor a legjobb, ha kipróbálsz néhány különböző receptet, és megtalálod azt, amelyik a leginkább ízléses számodra. Fontos megjegyezni, hogy bármilyen húsos étel elkészítésekor fontos odafigyelni a sütési időre és a hőmérsékletre, hogy elkerüljük a túlzottan átsült vagy túlzottan kemény hús elkészítését.


Üdvözlettel: J.Krisztián

2022. dec. 29. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!