Latszik eletedben nem voltal videki disznovagason, de koszonom a valaszod..
2020. jan. 26. 15:34
3/10 anonim válasza:
Mifelénk a hagyományos disznóvágásokban az aznap, frissen megsütött bármilyen húst hívták sült pecsenyének és nem a sertés hivatalos felbontási elnevezése volt a névadó!
2020. jan. 26. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Azt a "pecsenyét" csak teljesen friss húsból tudod sütni! Nem az számít, hogy a disznó melyik részéből van (innen-onnan), hanem mennyire friss! Hentesnél olyan elvileg sem fordulhat elő!
2020. jan. 26. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Nálunk anno idején a gerinc melletti részekből volt. Tarja, és karaj. De igaza van annak, aki azt írja, hogy boltban vásárolt húsból sosem fogsz olyat sütni. :(
2020. jan. 26. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Nem tudom,hogy a nagyidék miből csinálták, nálunk főleg tarja és a húsfeldolgozás során keletkezett tenyérnyi vagy kisebb egyéb darabok kerülnek bele. És valóban lehet benne oldalas is, de azt inkább a toroskáposztára sütjük,jó fokhagymásan, borsosan.
2020. jan. 26. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Ezt én hiába kérdeztem több hentestől is, szerintem életükben nem ettek pecsenyét. A tarját ajánlották, aminek teljesen más az íze. Persze lehet, hogy azért, mert nem friss húsból van, ehhez nem értek.
Kinézetre egyáltalán nem olyan, az ízvilága viszont igen, ha bőr nélküli hasaalja szalonnát kockázok fel kb. 5 cm-es darabokra és mély edényben, sok-sok felmelegített, gyöngyöző zsírban sütöm mindenféle fűszer és víz nélkül. Kb. egy óra alatt teljesen megpuhul a hús és kisül belőle/róla a fölösleges zsír.
2020. jan. 26. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
... a végén kiszedem a zsírból és megsózom.
2020. jan. 26. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Júj gyerekek :D
Na akkor tisztázzunk valamit, a pecsenye az pecsenyehúsból készül, ami azt jelenti, hogy sütésre alkalmas szeletelhető hús!
A Rovidkaraj nem ilyen, mert száraz, és tömött, és a comb részei közül a husszúfelsálnak is csak az ágyék felöli 3-4 szelete elég puha a sütésre (különben olyan lesz mint a cipőtalp)! A dió alkalmatlan, és a gömbölyő felsál is, a frikandó pedig mively olyan alakja van mint egy nyakkendővégnek nem elég nagy szelethúsnak.
A szeletelhető, könnyen süthető húsok a következők:
- Szűzpecsenye (legértékesebb része a disznónak)
- tarja
- hosszúkaraj eleje
- lapocka dió
2020. jan. 26. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonarc válasza:
Nálunk sok hentes megfordult gyerekkorom óta, de a pecsenyehús mindnél ugyan az volt. A disznó feldolgozasakor mindenféle zsíros nyesedékek (szeletek) összegyűjtése adja a pecsenyehúst, olyan húsok ezek amik ha nem bőrösek, kolbaszba lennének felhasználva. Tehátkülönböző részei a malacnak, azok találkozasánal a hentes esztétikai okokból levág darabokat, ez lesz a pecsenyehús vagy kolbászhús. Na ilyen hentesüzletben nincs, mert már felhasználták kolbásznak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!