Chilis bab ha marha/disznó darálthús helyett csirkemellből készül, elveszt valami olyan ízt aminek benne kéne lennie?
Az alapporos chilis babnak annyira intenzív az íze, hogy a hús majdnem teljesen mindegy, hogy csirke, vagy disznó darálthúsból készíted. Mindkettőből csináltam, szinte semmi különbség. Az igazi chilis bab nem tasakos porból készül.
Viszont így nem oszt, nem szoroz a hús fajtája.
Egyébként nem rossz egyikkel sem. Minden konzerv, ehető. De ha gyakorlottabb leszel, keress rá a "házi" chilis babra, el fogsz csodálkozni, mennyivel más módon készül az igazi.
"Elveszt valami olyan ízt aminek benne kéne lennie?"
Nem veszt el semmilyen ízt, mert az ízek benne lesznek az általad készített verzióban is Tisztelt Kérdező, csak ugye más az íze a csirke-, megint más a marha- vagy a sertéshúsnak.
Nincs aranyszabály arra, hogy ki milyen húsból, vagy hogyan készíti a chilis babot, lényeg hogy saját ízlésnek megfeleljen. 🙂
Én minden esetre saját részről kerülöm az ilyen "fűszer keverékeket", jobb szeretek "nyers fűszerekkel" (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmarig, fahéj, római kömény stb) dolgozni és igazából ízlés kérdése, kinek melyik fűszer jön be jobban - akár a chilis bab esetén - amivel szívesen fűszerezné az ételt is.
Az alap chilis bab fűszere egyébként a fahéj és a római kömény (esetleg a koriander). Ha valaki viszont szeretne igazán pikáns, füstös ízvilágot is az ételébe, annak ajánlott a chipotle (szárított, füstölt - általában Jalapeño - chili) használata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!