Darált disznóhúsból milyen egyszerű ételt lehetne mára készíteni?
Alföldi szelet : darált marhábol vagy sertésböl lehet csinálni :
A darált húshoz ,1csokor apróra vágott petrezselymet , 1 nagyfej vöröshagymát apróra vágva lesütve , só bors , 2db zuzott fokhagymát ,és a . beáztatott kenyeret adjuk . Az egészet jól összedolgozuk ,majd tenyérnyi gombocokat formázunk belőle amit kilapitunk mintha szelet hús lenne . Kipanéroljuk és bő forró olaban kisütjük..
rakott karfiol ,
hamis hortobágyi palacsinta
chillis bab
Csinálhatsz fasírozottat is, rizi-bizivel, esetleg hozzá egy jó kis karfiol-leves.
Vaqy a darálthúst fűszerekkel pici zsíron (olajon) puhára párolod, főtt rizzsel keverve, és rakott karfiolnak. Persze jó lenne hozzá egy kis tejföl, de ha 2 tojást felversz és azzal öntöd le, úgy is jó lesz.
takarékoskodhatsz úgyis, ha csinálsz rizseshúst 2 napra
rakottkarfiol, zöldborsófőzelék stefánia vagdalt, simán tojásos lecsó, húsgombócleves zöldborsóval
Egyébként én is 2 napra szoktam főzni magamnak, azzal is takarékoskodsz, ha nem kell minden nap a gázt fogyasztanod, hiszen ugyanannyival a többet is megfőzöd, mint a kevesebbet.
Egyébként tegnap 8 db. palacsintát sikerült sütnöm (egy bekavarással általában 8-10 db szokott lenni).
Egynegyed fehér káposztát megdinszteltem, egyik felével megtöltöttem 4 db palacsintát, a másik felét már belekavartam a nyers tésztába, és úgy sütöttem ki.
Nagyon kiadós, ami maradt mára 4 db, azt (kipróbálom mert még nem csináltam), mai ebédre bebundázom és kirántom. Egészen biztos vagyok benne, hogy dugig eszem magam vele, pedig fillérekbe került!!!! :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!