Mi ennek az ételnek a neve?
Anyukám és a mamám szokott csinálni, egyikükkel sem beszélek.
Olyan kis pogácsákat kell belőle formázni, mint a fasírt. Van benne darált hús, mustár, ételízesítő és a többit nem tudom. Esetleg valaki nem tudja, hogy mi ennek a neve? Ők mondták régebben, hogy mi ez, de az egy süteménynek a neve, és süteményt is ad ki a Google, ha beírom,
Ez valami fantázianév lehet, vagy valami családi, vagy falubeli recept. Nem igazán van ilyen standard étel, Magyarországon biztos nincs.
Valami egyedi ízesítésű mutáns csevapcsicsára tippelek egyébként.
Szerintem vagdalt szeletet mondtak :)
Amúgy a fasírtnak van sok változata. Valaki mustárt rak bele, valaki pirospaprikát sem, valaki vöröshagymát sem; valaki kenyeret sem. Valami ilyesmi lehet a recept:
darált hús, tojás, mustár, só, vegeta, bors, esetleg fasírtfűszer, zöldségek. Valaki főtt krumplit is rak bele.
---sőt, nyers krumplit is! Reszelve. És úgy van bő zsiradékban megsütve, kis pogácsákban.
Amúgy erre akartam rávezetni, vagy kitérni, hogy ezek az egyszerű ételek sok néven futhatnak, mert sok helyen egymástól függetlenül kitalálják őket. Mint a tócsni, lapcsánka cicege...
Pl kebab, vagy kebap, chebap, chevap, csevap, csevapcsicsa... ahogy átvették a nemzetek, úgy formálódott a neve is, az étel is.
Vagy köfte, kefte, keftedes... szintén egy darálthúsos étel, ami több országban ezerféleképpen készítenek.
Stefánia?
Főtt tojással töltve egyben sütjük mi.
Azért gondoltam, mert Stefánia torta is létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!