Mi lehet ennek a régi, népies ételnek a neve?
A nagymamám csinálta , nagyon régen amikor kisgyerek voltam.
Ő sült lisztnek nevezte,ilyen néven nem találtam semmit.
A lényege ,hogy megpirítjuk a lisztet,aranyszínűre. Utána gondolom vizet raknak bele talán tejet.Az ízére emlékezve inkább vizet.A többit viszont nem tudom.
Nem hinném,hogy túl sok hozzávalóból készülne ez egy elég "szegényes" egyszerű étel de finom és laktató.
A nagymamám általában tejfölt,szalonnát rakott rá meg csinált mellé valamilyen salátát de volt,hogy lekvárral ettük.
Aha, vizes liszt.
Biztos nagyon finom lehetett.
Az volt....
Sok tészta áll 'csak" lisztből és vízből de mégis finom attól függ mit teszel rá,hogyan készíted el.
Amúgy írtam,hogy volt még benne valami de nem emlékszem a többi hozzávalóra.
Utolsó válaszadó ez lehetett az, a sterc.
Nagyon köszönöm a válaszod :)
Mi anno szilvalekvárral ettük.
Istenem az íze újra a számban van.
Milyen jó is volt.
Mi gánicának hívtuk.
Én is szerettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!