Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zsemlemorzsával (kenyér...

Zsemlemorzsával (kenyér nélkul) lehet finom fasírtot/ vagdaltat készíteni?! (Akár sutoben egyben sutve, akár kis húspogácsáként vagy hengerként vagy gombócként olajban sutve akár toltotten is, minden érdekel) Hogyan?!

Figyelt kérdés
Légyszi írjatok nekem recepteket! Nagyon szépen koszonom elore is a segítséget!

2016. aug. 29. 09:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Nos, en még sosem csináltam aztatott kenyérrel vagy zsemlevel, nekem az gusztustalan. Ellenben zsemlemorzsa, zabpehely vagy kuszkusz tökéletes bármilenne masszához. Mennyiséget nem tudok írni, sosem mérek semmit, annyit kell hozzá adni a kiválasztott alapanyagból, hogy formazhato legyen
2016. aug. 29. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Koszi!! :)) Nekem is elég gusztustalan az áztatott kenyér, meg valamire allergiás vagyok a kenyérben!
2016. aug. 29. 09:48
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Kenyér is prézli nélkül is lehet fasírtot sütni, csak azt sima fűszeres húspogácsának /húsgombócnak hívjuk.

Sokan a kolbászhúsból is a sütnek gombócokat.

Persze így kissé tömörebb, mert a kenyér tkp lazító és szaporító szerepet tölt be.

Van aki egy kis zsemlemorzsát tesz bele, mert az felszívja a hús nedvességét, és több fasírt is jön ki belőle, mint anélkül.

Nem értem igazán, hogy csak az áztatott kenyértől/zsemlétől ódzkodsz, vagy a prézlit sem kedveled.Pedig abba forgatva ízletesebb a vagdalt, mert egy kérget képez rajta süléskor, ami bezárja az ízeket, és puhán tartja belülről a húst.

2016. aug. 29. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
A prézlivel nincs semmi bajom /valamelyiktol/ , a kenyerre viszont sajnos allergiás vagyok. Húsgombócot kevés prézlivel pl. bolognaihoz vagy bakonyi húsgombóchoz szoktam csinálni, de most úgymond "rendes" fasírtot szeretnék keszíteni. Szóval zsemlemorzsa az lehet benne bármennyi.
2016. aug. 29. 10:35
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
de nem értem. ha a kenyérre allergiás vagy, akkor a zsemlemorzsára hogy nem?
2016. aug. 29. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
Valamelyikre igen, valamelyikre nem. Az igazi finom hazira sajnos igen (ami tényleg kenyérbol keszul) és az úgymond bolti vacakra valamelyikre nem,mert nem kenyérbol készult. Ezt már sikerult kitapasztalnom:)) Valószínu, hogy az élesztovel van a baj.
2016. aug. 29. 10:46
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor figyelj arra, hogy bit bírsz, és bátran csináld bolti zsemlemorzsával, ha az nem okoz panaszt.

Az én fasírtom hozzávaló: 60 deka daráldhús, 1 tojás, 1 közepes hagyma reszelve, 3-4 gerezd fokhagyma reszelve, só, bors, kis őrölt kömény, kis majoranna, és én teszek bele kb 3 zsömlének megfelelő kicsit lelocsolt kenyérbelet, amit elmorzsókálok.(nekem nincs bajom a kenyérrel ) Ja és egy szem ,kislyukon lereszelt nyers krumplit is, amitől finom laza lesz a fasírt. Ha stefániának csinálom, aminek a közepébe főtt tojásokat teszek, abba egy kis pirospaprikát is teszek. Ezt vizes kézzel formázom meg, és kicsit kizsírozott tepsibe teszem, és lassú gázon sütöm, míg szép rozsdás kérge nem lesz, beleszúrva már nem jön belőle lé. ha kész, deszkán pihentetem kb 10 percet majd szépen kissé ferdén kb 1 centi vastagra felszelem.

a fűszerezés mondhatni, hogy ahány ház, annyi szokás,de szerintem mindenkié ízletes.

2016. aug. 29. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
# "mit bírsz "
2016. aug. 29. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
Koszi, igazán jól hangzik! Remélem ugyanilyen finom lesz majd prézlivel is!:))
2016. aug. 29. 13:39
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Én egy ideje csak prézlivel csinálom, de nem sokkal, nem kenyeret akarok enni. Tejben áztatom.

Végül is a prézli nélküli az nem lehet, hogy csevap szerűség?

2016. aug. 30. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!