Hogyan kell finom magvas kenyeret sütni?
A gépben csak dagasztást és kelesztést csináld, és süsd meg sütőben, sokkal finomabb lesz.
Dagasztás közben tegyél bele jó sok magot és formázáskor majd a tetejére is.
Én teljes kiörlésű lisztet szoktam keverni sima liszttel, zsiradékot olajat vagy vajat is teszek bele, keveset és friss élesztőt.
Ha megkelt, vedd ki a gépből, formázd meg, kende le, szórd be magokkal és hagyd kelni sütőpapírral bélelt tepsiben 1/2-1 óraát, utána közepes lángon süsd meg.
Persze ha nincs benne fehér liszt, akkor még tepsiben is kicsit tömöttebb, valamennyit kell bele keverni, ha lágyabb, levegősebb kenyeret szeretnél.
Kell a sima liszt a sikértartalma miatt. 2/3 kenyérliszt (bl80) 1/3 teljes kiőrlésű liszt az arány.
Én ezt a receptet használom:
Fél kg liszt
10 g élesztő
2,7 dl víz
Csipet cukor
2 tk só
3ek olaj
Kb 250 gramm öregtészta (liszt, víz, élesztő, cukor, nokedlitészta állagúra keverem, és meleg helyen hagyom túlkelni)
Vagy nézz szét limara blogján, recept, leírás, minden van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!