Van valakinek bevált, gyors, finom kenyér receptje?
Hozzávalók:
1 szelet kenyér,
sertészsír,
hagyma,
só,
pirospaprika.
Elkészítés:
A kenyeret megkenem a zsírral, ráfektetem a vékonyra szeletelt és gyűrűire szedett hagymát, megsózom, majd megszórom pirospaprikával.
pont tegnap olvastam, ma megcsináltam, nagy finom:
Háát sztem gyors receptet nem fogsz találni,hisz az élesztőnek idő kell.Azért leírom,ahogy én szoktam csinálni.
Kb 60-70 dkg liszt,jó sima liszt is,én ha van otthon,szoktam bele tenni,kb 10-15 dkg rozslisztet is,de ha nincs az sem gond
1 élesztő
1 púpos teás kanál só
víz,amennyit felvesz a tészta
1 dl olaj
4-5 fej hagyma,kockára vágva,pirítva
összekeverem az alapanyagokat,persze,előtte fel kell futtatni az élesztőt,kelni hagyom a tésztát,amíg duplájára nem dagad,ezután újra átgyúrom,majd hideg sütőbe teszem,és bekapcsolom a sütőt 180 fokra.
Van,hogy kenyér formájúra formázom,van,hogy kilapítom a tepsi teljes nagyságára.
Úgy írom,ahogy bele kell tenni a dolgokat az edénybe :) : 1bögre langyos víz (bögre alatt valami nagyobb bögrét értek :) )
1 élesztő
1 ek olaj
2 teáskanál só
2 bögre liszt ( én az egyiknek a felébe tettem rozslisztet ,nagyon finom lesz tőle )
Összekeverni ! 20 percig előmelegíteni a sütőt az edénnyel! Olyan edény kell aminek van fedője . (Én vasedénybe csináltam , lehet jénaiba.... ) És fedővel a tetején kell előmelegíteni !
Ezalatt pihen a tészta. Ha letelt a 20perc,jó liszes felületre borítani a tésztát,lenyomkodni,és behajtani 2 oldalról,majd felülről,és "beledobni" a forró edénybe.
Fedővel 35percig sütni,fedő nélkül még 20 percet :) Remélem segítettem ! Ha esetleg valaki kipróbálná,szeretném kérni a véleményeket ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!