Vadpörkölt elkészítéséhez milyen hozzávalók, fűszerek kellenek és miből mennyi?
Doboszoli sajnos már nincs közöttünk, de hasznos válaszai még ma is használhatóak.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__2..
#3. #4. #8.
És mégegyszer
doboszoli nevű felhasználó válasza:
Hát ilyen nemes, és drága húst nem szabad letegezni, meg kell adni a módját.
Én így készíteném:
Alap hozzávalók:
-5 liter száraz vörösbor
-csipetnyi só
A többi "adja magát". Hehe.
Na jó.
Szóval a vértől, belelőtt béltartalomtól, stb. megtisztított húst, félfülre vágott, visszapárolt hagymára dobom. Azonnal megsózom, pirítom, intenzív lángon.(közben a hozott vörösbort MEO-zom)
Ha a husi zsírjára sült, tovább pirítom, némi fokhagyma, őrölt kömény, kevés bors, néhány szem szegfűbors, és borókabogyó társaságában. (MEO!)
Az előre megfőzött alaplevet (csontlé) csak evőkanálnyi mennyiségekben adagolom hozzá, éppen ne égjen le.
Félfövésben lehúznám a tűzről, és édesnemes paprikával megszórnám, majd néhány másodpercig keverve pici forró vízzel felönteném. Gyakori keverés mellett rövid lében (alkalmanként csontlével pótolgatva) puhára főzném a húst.
Ha puha, beállítom a végleges ízt, majd kap(na) egy pohárka vörösbort a maradékból.
Köményes SOS krumplival, vagy krumplilángoson adnám a nép elé, csípős ecetes kisdinnyével.
A "maradék" bort kortyolgatva, elégedetten pödörném nem létező bajuszomat, begyűjtve a kosztosok elégedett pillantásait.Hol kell főzni? Indulhatok?
A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/15 Időpont 2011. okt. 10. 19:16 Privát üzenet
Dobos Zoli válaszában megbízhatsz.
Ha kezdő szakács vagy, az 5 liter száraz vöröset csak azok után kezdd el MEO-zni, amikor már kész a pörkölt. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!