Fagyasztott zöldségkeverés elkészítéséhez kell alá
víz vagy olaj?
Figyelt kérdés
Én csak bele szoktam tenni a teflon serpenyőbe úgy, ahogy van, alágyújtok, kevergetem 10 percig és elkészül.
Azt olvastam, hogy más olajat vagy vizet szokott tenni alá. Ezek miért kellenek? Én azt tapasztaltam, hogy ezek nélkül sem ég le, ha kevergeti az ember.
Kevés olajat alátéve egyrészt jobb íze lesz a pörzsanyagok keletkezése miatt, másrészt a vitaminok többsége sokkal jobban hasznosul, ha zsiradékkal együtt kerül a szervezetbe.
Emellett ha kevergeted a zöldségeket, akkor összetörnek, és kevésbé szépen néznek ki. (Ezért jobb rázogatva sütni/párolni öket!)
2018. szept. 7. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 A kérdező kommentje:
Olíva olajat szoktam utólag rálocsolni, hogy ne legyen száraz. Ezzel az erővel, akkor lehet, hogy alá is tehetném.
2018. szept. 7. 08:19
3/7 anonim válasza:
Se olaj, se víz, csak valamilyen ipari teljesítményű légkeveréses fagyasztó, hogy nagyon gyorsan fagyjon meg.
2018. szept. 7. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 A kérdező kommentje:
Nem én fagyasztom, a boltban vásárolt fagyasztott zöldség otthoni elkészítésére vonatkozik a kérdés.
2018. szept. 7. 08:57
5/7 anonim válasza:
Én vajon szoktam megpárolni...olajat, vizet soha nem adok hozzá...van azon elég víz mire kiolvad, de csak pl rizs vagy sültkrumpli mellé szoktam plusz köretként használni...ha valamilyen salátát készítek és kell bele, akkor úgy csinálom ahogy te nem rakok alá semmit
2018. szept. 7. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 anonim válasza:
Hú de imádom ezeket a fagyasztott zöcsi keverékeket,én pici vízet szoktam aláönteni és kevés zsiradékot. Kb 20 percig szoktam főzni,mert van mikor a zöldbab olyan kemény benne,azt nem szeretem. Szoktam tenni rá apróra metélt petrezselymet,fokhagymát és ami nálam nem maradhat ki az a körömnyi zsálya. Imádom így elkészítve.
2018. szept. 7. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 anonim válasza:
Ha neked működik minden nélkül, csináld úgy. Bár víz eleve van rajta, azt pedig írod, hogy olajat öntesz rá (ha az olyan olaj, ami értékesebb hőkezelés nélkül, direkt jó, hogy utólag kerül rá), úgyhogy végülis nálad is van benne mindkettő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!