Borjúcombból 2 szeletet vettem. Megsütöttem serpenyőben, de nagyon kemény rágós lett. Mit rontottam el?
Másodikat bepácoltam (mustár ecet bors) egy hétre de az is kemény lett.
Nem klopfoltam és közepes lángon sütöttem kis zsírral alatta. Sózni csak utána.
Nem pépesre, hogy szétessen, de kb ennek a határán kell megállni.
Érezni azt, mikor adják meg magukat ezek a szövetek közti kis szálak.
Ellenőrizni meg nem nagyon tudod, ha egyben látnád, és látnád a méretét, meg az egész állat húsának a színét, abból lehetne következtetni, de mivel hús és hús között is van különbség, (még ha ugyanolyan korú is az állat) egy kis darabot látva belőle, nem fogod tudni megmondani.
A borjúhús teljesen világos színű, illatában enyhén tejre emlékeztető, mivel az állat fő tápláléka még az anyatej, sőt, valójában a szilárd takarmányra még nem szokott rá.
De fiatal marhából is lehet rántottat csinálni. Csak picit agresszívabban meg kell ütni, vagy hátszínt használni.
Na meg a másik, hogy "comb". Annak azért bőven eltérő állagú részei vannak , pl. egy száraz fehérpecsenye, teljesen más, mint egy felsál.
Hát ez bizti nem borjú volt akkor.
Mert vöröses színe volt nem rózsás-fehéres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!