Sárgabarack lekvárt pénzügyi szempontból megéri magunknak főzni?
ezen belül vegyük 2 részre
-ha a mi fánkról szedjük
-ha pl piacról vesszük
Megéri, én kiszámoltam, hogy mennyibe jött ki nekünk. Nem ipari mennyiségben csináltuk, csak a saját barackunkat, utána meg vettem 20kg kajszit még. 550ft volt kilója. 390ml-es üvegbe raktam el, ennek 150ft volt darabja tetővel együtt a Metroba. Pektint szoktunk használni, bioboltban vettük 60g volt 1000 ft. A cukor meg 260ft/kg.
A saját barackból 18kg lekvár lett, 51db üveg (3,5kg cukor, 108g pektin) ennek az ára így 200ft-ra jött ki durván. A vásárolt barackból pedig 11kg lett, 34 üveg (2,5kg cukor, 60g pektin), ez 550ft-ra jön ki. Még így is megéri, ilyen magas gyümölcstartalmú lekvárt ennyi pénzért nem kapsz.
Mi az univernél is ugyanígy gyártjuk, ugyanez van benne, nincs benne adalékanyag, csak citromlé a ph miatt és ennyi, a kis üvegesnek pedig 700-990ft az ára, attól függ, hogy hol veszed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!