Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem sikerül a sárgabarack...

Nem sikerül a sárgabarack lekvárom. Nem kell egy félév sem, besötétedik, csúnya és nem jó izű. Mit tegyek a barackkal, hogy a lekvárom szép aranysárga és finom legyen?

Figyelt kérdés

2017. márc. 5. 10:40
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Ha kimagoztad, megpucoltad, kénezni szokták... akkor marad meg a szép színe. Igaz, hogy ma már van a kén helyett valami egészségesebb is, de a lényeg ugyanaz.
2017. márc. 5. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
96%
Én több mint 10 éve rakok el lekvárt, nem kénezem, semmit sem adok hozzá, csak cukrot. Megmosom, forró vízzel leöntöm, fél óra után lehúzom a héját, magozom majd a húsát egy vájlingban gyűjtöm. Ha kész, felrakom egy jó nagy edényben a tűzre, lassan rotyogtatom alacsony tűzön, kevergetve, h le ne égjen. Ha sűrűsödik (hosszú idő) ízlés szerinti cukorral keverem. Mivel a kertemben nagyon édes barack terem(sokszor a lepotyogott, érettet főzöm) így 10 kg-hoz 1kg-ot adok. Ha kész, átöblített befőttes üvegekbe teszem, lezárom, majd fejjel lefelé fordítva, sok paplan közt dunsztolom vagy 4 napig. Utána kerül a kamrába. Ennyi. Jól lenne tudni, te hogyan készíted, mi az ami hibádzik. :)
2017. márc. 5. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
96%
Le kell hámozni mindig, és nem szabad túlfőzni a cukorral, mert az karamellizálódik a főzéskor, amitől később is bebarnulhat a lekvár. A rossz ízt nem tudom elképzelni, hogy mitől lehet.
2017. márc. 5. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Soha az életben nem hámoztuk meg, mégis gyönyörű mindig. Nem abban van a hiba szerintem.
2017. márc. 7. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Mindig lehuzom a héját, Rövid ideig párolom,cukrozom, s azután már alig főzőm.Sajnos nem használok ként, lehet, hogy ez a baj. Egyszerüen csak kevés nátriumbenzoátot teszek bele, mig fő. A dunsztolás viszont csak egy pléd alatt történik, s csak egy éjszaka.

Köszönöm mindenki jóindulatu segitségét.

2017. márc. 10. 15:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy a színét, ízét befolyásolja-e, de érdemes sokkal tovább dunsztolni. Olyan helyre tenni, jól becsomagolva, bebagyulálva, ahol nem kell akár napokig sem bolygatni.Egy éjszaka után egy pléd alatt szerintem még meleg is volt.

Kis üvegeket én pl újságpapírba csomagolva (nagyon jó hőszigetelő) egy hűtőtáskába szoktam tenni, patentra lezárni, és van, hogy egy hét múlva kerül a polcra.

Őszintén kívánom, hogy az idei lekvárod jobban sikerüljön :)

2017. márc. 10. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segitségeket, megfogadom a tanácsokat és abban csak reménykedni tudok, hogy az idén sikerülni fog.

Ui: valaki mondja, hogy a barack fajtája is fontos. Melyiket keressem a piacon ?

2017. márc. 19. 14:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!