Nem sikerül a sárgabarack lekvárom. Nem kell egy félév sem, besötétedik, csúnya és nem jó izű. Mit tegyek a barackkal, hogy a lekvárom szép aranysárga és finom legyen?
Mindig lehuzom a héját, Rövid ideig párolom,cukrozom, s azután már alig főzőm.Sajnos nem használok ként, lehet, hogy ez a baj. Egyszerüen csak kevés nátriumbenzoátot teszek bele, mig fő. A dunsztolás viszont csak egy pléd alatt történik, s csak egy éjszaka.
Köszönöm mindenki jóindulatu segitségét.
Azt nem tudom, hogy a színét, ízét befolyásolja-e, de érdemes sokkal tovább dunsztolni. Olyan helyre tenni, jól becsomagolva, bebagyulálva, ahol nem kell akár napokig sem bolygatni.Egy éjszaka után egy pléd alatt szerintem még meleg is volt.
Kis üvegeket én pl újságpapírba csomagolva (nagyon jó hőszigetelő) egy hűtőtáskába szoktam tenni, patentra lezárni, és van, hogy egy hét múlva kerül a polcra.
Őszintén kívánom, hogy az idei lekvárod jobban sikerüljön :)
Nagyon szépen köszönöm a segitségeket, megfogadom a tanácsokat és abban csak reménykedni tudok, hogy az idén sikerülni fog.
Ui: valaki mondja, hogy a barack fajtája is fontos. Melyiket keressem a piacon ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!