Hogy főzitek a sárgabarack lekvárt? Héját benne hagyjátok? Vagy pucoljátok? Mennyi cukrot tesztek bele? 0
Én nem szedem le a héját! Sok pektin van benne, ami hasznos.
Kilónként kb. 10 deka cukrot teszek bele - ez így nekünk tökéletes.
Először a sárgabarackokat megmosom, majd kisebb adagokban forró, lobogó vízbe dobom egy-két percre, szűrőkanállal kiveszem, lehúzom a héjukat, kiveszem a magjukat és negyedekbe vágva az üstbe teszem.
Általában 7-8 kilóból főzök, ehhez 1,8 kg cukrot használok
Nem kell a boret leszedni es cukor sem kell hozza. Csinald ugy mint a szilvalekvart, abba sem rakunk semmit.
Abba kell csak cukor amit ilyen higra csinalnak, de a jo suru lekvarba semmi nem kell.
3: azért a szilvalekvárt nem lehet ehhez hasonlítani, mert azt 24 órán át főzik, sűrítik....
A baracklekvárnak teljesen más állagúnak kell lennie!
Én is lehúzom a héját, majdnem azzal a módszerrel mint a 2-es, annyi különbséggel, hogy szűrőkanalastól mártom be egy pillanatra a forró vízbe.
Utána a megpucolt barackot magozom, darabolom, lecukrozom.
Én is kevés cukrot használok, 10-15 dkg-t 1 kilóhoz.
Majd egy éjszakára a hűtőbe teszem és másnap lefolyatom róla a keletkezett baracklét (rengeteget kidob) abból ivólé lesz.
Így aztán nem kell órákig főzni, hogy elfőjön a levegőbe a rengeteg lé, hanem a tömény gyümölcshús marad, amit aztán készre főzök.
Nem használok tartósítószert, az üvegekbe töltés után fejre állítom azokat és negyedóra múlva mennek a helyükre a kamrában.
Nem dunsztolgatok és semmi egyéb vacakolás, mégsem romlott meg 20 év alatt semmim.
A héját nem az íze miatt kell/ene lehúzni, mert azt nem befolyásolja.
Hanem amin rajta marad a héj, amin elég egy gombostűfejnyi meghibásodás, elkezd romlani. Persze akik tartósítószert használnak, azoknál ez nem feltétlenül következik be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!