Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy főzitek a sárgabarack...

Hogy főzitek a sárgabarack lekvárt? Héját benne hagyjátok? Vagy pucoljátok? Mennyi cukrot tesztek bele? 0

Figyelt kérdés
2021. júl. 12. 16:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
76%

Én nem szedem le a héját! Sok pektin van benne, ami hasznos.


Kilónként kb. 10 deka cukrot teszek bele - ez így nekünk tökéletes.

2021. júl. 12. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
83%

Először a sárgabarackokat megmosom, majd kisebb adagokban forró, lobogó vízbe dobom egy-két percre, szűrőkanállal kiveszem, lehúzom a héjukat, kiveszem a magjukat és negyedekbe vágva az üstbe teszem.

Általában 7-8 kilóból főzök, ehhez 1,8 kg cukrot használok

2021. júl. 12. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
60%

Nem kell a boret leszedni es cukor sem kell hozza. Csinald ugy mint a szilvalekvart, abba sem rakunk semmit.


Abba kell csak cukor amit ilyen higra csinalnak, de a jo suru lekvarba semmi nem kell.

2021. júl. 12. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
75%

3: azért a szilvalekvárt nem lehet ehhez hasonlítani, mert azt 24 órán át főzik, sűrítik....


A baracklekvárnak teljesen más állagúnak kell lennie!

2021. júl. 12. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
75%

Én is lehúzom a héját, majdnem azzal a módszerrel mint a 2-es, annyi különbséggel, hogy szűrőkanalastól mártom be egy pillanatra a forró vízbe.

Utána a megpucolt barackot magozom, darabolom, lecukrozom.

Én is kevés cukrot használok, 10-15 dkg-t 1 kilóhoz.

Majd egy éjszakára a hűtőbe teszem és másnap lefolyatom róla a keletkezett baracklét (rengeteget kidob) abból ivólé lesz.

Így aztán nem kell órákig főzni, hogy elfőjön a levegőbe a rengeteg lé, hanem a tömény gyümölcshús marad, amit aztán készre főzök.

Nem használok tartósítószert, az üvegekbe töltés után fejre állítom azokat és negyedóra múlva mennek a helyükre a kamrában.

Nem dunsztolgatok és semmi egyéb vacakolás, mégsem romlott meg 20 év alatt semmim.

2021. júl. 12. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket.
2021. júl. 12. 19:43
 7/17 anonim ***** válasza:
71%
A 3-ashoz hasonlóan a héját nem szedjük le és cukrot sem teszünk bele.
2021. júl. 12. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
59%
Én is egyetértek a #3-mal, szép lassú tűzön vagy a sütőben, héjastól, cukor nélkül
2021. júl. 13. 00:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm én most úgy csinálom ahogy párom mamája mondta. Tegnap ledaráltam héjastól a barackot ma pedig főzöm. És majd dunsztba teszem. Azt mondta cukrot izlés szerint szokott beletenni a barack sabanyúságától függ.
2021. júl. 13. 07:53
 10/17 anonim ***** válasza:
68%

A héját nem az íze miatt kell/ene lehúzni, mert azt nem befolyásolja.

Hanem amin rajta marad a héj, amin elég egy gombostűfejnyi meghibásodás, elkezd romlani. Persze akik tartósítószert használnak, azoknál ez nem feltétlenül következik be.

2021. júl. 13. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!