Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy főzitek a sárgabarack...

Hogy főzitek a sárgabarack lekvárt? Héját benne hagyjátok? Vagy pucoljátok? Mennyi cukrot tesztek bele? 0

Figyelt kérdés
2021. júl. 12. 16:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%

10-es: ezzel a megállapításoddal igencsak vitatkoznék.

A héját azért jó rajtahagyni, mert sokkal jobban zselésedik.

Elég sok éve teszek el - többek közt - baracklekvárt is, egyszer sem hámoztam meg, tartósítószert sem használok soha, és nem romlik meg. Ha kellöen tisztán dolgozol, az üvegeket is kellöen kiforrázod, akkor semmiféle meghibásodástól nem tomlik meg a lekvár, a több órás fözés minden fertözö anyagot elpusztít.

A romlást a fözés után belekerülö esetleges spórák okozhatják, semmi más.

2021. júl. 13. 19:28
 12/17 anonim ***** válasza:
76%

Kedves 11-es, ahogy gondolod! Vitasd, de én ebben nem leszek partner.

Az előző hozzászólásomban leírtam, hogy 20 éve teszek el tartósítószer nélkül és soha nem romlik meg semmim. Pedig nem is dunsztolok.

A pektinre mint sűrítőanyagra nincs szükségem, mert az éjszaka keletkezett léből nálunk ivólé lesz.

Ennek értelmében nem is főzöm több óráig!:)

De te természetesen főzd úgy, ahogy megszoktad!

2021. júl. 13. 19:41
 13/17 anonim ***** válasza:
67%
Mi is héjastól, cukor és tartósítószer nélkül készítjük, nem romlik meg.
2021. júl. 13. 22:27
 14/17 anonim ***** válasza:
67%
Én is úgy főzöm, ahogy a 11-es meg a 13-as: héjastól, tartósítószerek nélkül, már több mint 30 éve, és nem romlik meg!
2021. júl. 14. 08:00
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Totális parasztság itt egymást lepontozgatni, amikor gyakorlatilag mindenki a kérdésre válaszolt, ami úgy hangzik, hogy

"Hogy főzitek a sárgabarack lekvárt? Héját benne hagyjátok? Vagy pucoljátok?"

Egymást győzködni meg a saját módszerünkről végképp felesleges, ha a másiknak az bevált. Ha csodát produkál, vagy szart csinál, de neki megfelel, ő fogja megenni, kinek mi köze hozzá?

2021. júl. 14. 08:07
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
*jav.: ...másiknak az ÖVÉ bevált.
2021. júl. 14. 09:51
 17/17 A kérdező kommentje:
Én mindenkinek zöld kezet adtam nem tudom ki pontozz le.
2021. júl. 14. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!