Hogy főzitek a sárgabarack lekvárt? Héját benne hagyjátok? Vagy pucoljátok? Mennyi cukrot tesztek bele? 0
10-es: ezzel a megállapításoddal igencsak vitatkoznék.
A héját azért jó rajtahagyni, mert sokkal jobban zselésedik.
Elég sok éve teszek el - többek közt - baracklekvárt is, egyszer sem hámoztam meg, tartósítószert sem használok soha, és nem romlik meg. Ha kellöen tisztán dolgozol, az üvegeket is kellöen kiforrázod, akkor semmiféle meghibásodástól nem tomlik meg a lekvár, a több órás fözés minden fertözö anyagot elpusztít.
A romlást a fözés után belekerülö esetleges spórák okozhatják, semmi más.
Kedves 11-es, ahogy gondolod! Vitasd, de én ebben nem leszek partner.
Az előző hozzászólásomban leírtam, hogy 20 éve teszek el tartósítószer nélkül és soha nem romlik meg semmim. Pedig nem is dunsztolok.
A pektinre mint sűrítőanyagra nincs szükségem, mert az éjszaka keletkezett léből nálunk ivólé lesz.
Ennek értelmében nem is főzöm több óráig!:)
De te természetesen főzd úgy, ahogy megszoktad!
Totális parasztság itt egymást lepontozgatni, amikor gyakorlatilag mindenki a kérdésre válaszolt, ami úgy hangzik, hogy
"Hogy főzitek a sárgabarack lekvárt? Héját benne hagyjátok? Vagy pucoljátok?"
Egymást győzködni meg a saját módszerünkről végképp felesleges, ha a másiknak az bevált. Ha csodát produkál, vagy szart csinál, de neki megfelel, ő fogja megenni, kinek mi köze hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!