Csirkepörköltömet szeretném feldobni némi gyümölcsös bukéjjal. Sárgabarackra gondoltam. Mit ajánlanátok?
Szeretem a gyümölcsös húsokat - de nekem valahogy a pirospaprika nem passzol bele... szóval azt kihagynám. Vagyis rendes pörköltalapot csinálnék, de pirospaprika nélkül.
Elsőre alma jutott eszembe a csirke mellé - de akár ananász is lehet. A sárgabarack elég merész - de ha a család szereti, miért ne.
Hűha. Nekem a sárgabarack nem menne hozzá, azt hiszem. Ha mindenképpen gyümölcs, akkor főleg kókusztejjel és gyömbérrel próbálkoznék esetleg. Keleties íze lesz tőle.
Ami szerintem megy bele még elég jól: gomba, borsó, sárgarépa.
Ha nem csirke lenne, hanem vörösboros marhapörkölt, vagy vadhús, akkor esetleg bepróbálkoznék valami piros bogyós gyümölccsel kis mennyiségben, ribizli pl., de nem biztos, hogy jó ötlet, ki kell próbálni kisebb mennyiséggel.
Az már nem csirkepörkölt, max gyümölcsös csirkeragu.
De én egy finom csirkepörköltet semmiféle plusz "buké"
miatt nem rontanék el gyümölccsel.
Ez csak a saját véleményem, persze mindenki azt főz, amit akar, ami belefér az ízlésvilágába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!