Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkepörköltömet szeretném...

Csirkepörköltömet szeretném feldobni némi gyümölcsös bukéjjal. Sárgabarackra gondoltam. Mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Édesapám faluhelyen tökfőzeléket és meggybefőtett kevert a pörköltbe, de nem jött be.
2016. máj. 17. 21:31
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Hú, nehéz kérdés. Nekem az áfonya és a ribizli ugrott be elsőnek, de a sárgabarack is működhet.
2016. máj. 17. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Mi az a "Bukéj"
2016. máj. 17. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Falun eztet bukéjnak mondják
2016. máj. 17. 22:00
 4/9 Eszter76 ***** válasza:
43%

Szeretem a gyümölcsös húsokat - de nekem valahogy a pirospaprika nem passzol bele... szóval azt kihagynám. Vagyis rendes pörköltalapot csinálnék, de pirospaprika nélkül.

Elsőre alma jutott eszembe a csirke mellé - de akár ananász is lehet. A sárgabarack elég merész - de ha a család szereti, miért ne.

2016. máj. 17. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Azt, hogy a sárgabarackot hagyd meg a pálinkába, lekvárba, fölösleges elb#szni vele a pörköltet.
2016. máj. 17. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
82%
Esetleg zöldségben nem gondolkozol? Zöldborsó, répa, kukorica, zöldbab, gomba, karfiol. Szerintem jobban megy a pöribe, mint a gyümölcs.
2016. máj. 18. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Hűha. Nekem a sárgabarack nem menne hozzá, azt hiszem. Ha mindenképpen gyümölcs, akkor főleg kókusztejjel és gyömbérrel próbálkoznék esetleg. Keleties íze lesz tőle.


Ami szerintem megy bele még elég jól: gomba, borsó, sárgarépa.


Ha nem csirke lenne, hanem vörösboros marhapörkölt, vagy vadhús, akkor esetleg bepróbálkoznék valami piros bogyós gyümölccsel kis mennyiségben, ribizli pl., de nem biztos, hogy jó ötlet, ki kell próbálni kisebb mennyiséggel.

2016. máj. 18. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Az már nem csirkepörkölt, max gyümölcsös csirkeragu.

De én egy finom csirkepörköltet semmiféle plusz "buké"

miatt nem rontanék el gyümölccsel.

Ez csak a saját véleményem, persze mindenki azt főz, amit akar, ami belefér az ízlésvilágába.

2016. máj. 18. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem olyan rég mesélte az egyik kolléganőm, hogy a férje sárgabaracklekvárt tett sűrített paradicsom helyett a pörköltbe, és hogy meglepően finom lett. Saját tapasztalatom nincs, és őszintén szólva eszembe se jutna ilyet kikísérletezni, de ezek szerint működőképes lehet az ötleted.
2016. máj. 18. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!