Nagy tételben(!) közétkeztetésben főzött erőleves miben lehet másabb mint egy "húsleves"?
Azért ez a cikk kicsit több, mint kínos.
Állítólag ők ételszállítással foglalkoznak, de azért egy ilyen alapvető kérdésre ezt a választ adni, hogy az időben rejlik a különbség, meg egy paradicsompürés-tojásfehérjés masszában, hát szégyen.
Meg milyen húsleves az, ami 2 óra alatt kész?
Szóval az erőleveshez darált marhahús kell, ezt keverik össze paradicsompürével és tojásfehérjével, tudniillik a tojásfehérje "deríti" is a levest, azaz nem lesz olyan zavaros. Felöntik vízzel, és ezt forralják fel.
Mikor felforrt, akkor kell beletenni a zöldségeket, és minimum 4 órát főzni.
A húslevesbe pedig egybe teszed bele a marhahúst, és ha felforrt, akkor a zöldségeket, fűszereket, és ezt is illik azért 5-6 órát főzni.
Nyilván ha csirkéből készül, akkor kevesebb is elég, de szerintem az igazi húsleves marhából van.
Ezen kívül sokáig kell főzni a kakasból, vagy más idősebb szárnyasból főtt leveseket.
Nem tudom, honnan érkezik az erőlevesed, de ha ilyen rendelt, akkor olyan nagy különbség nem lesz a hús- és az erőleves íze között.
Anyu közétkeztetésben volt szakács. Gyermekek közétkeztetése. Ott az élelmezésvezető az előírt mennyiségeket mérte ki mindenre. Tehát 600 főre volt kivetítve a só mennyiség, a fűszer, a hús, répa stb. Ettől nyilván egy teljesen más ízű leves született, mint az otthoni környezetben főzöttnek.
Hiába volt a technológia ugyanaz, az íz akkor is más.
Látod kérdező, ezt írtam, hogy olyan nagy különbség nem lesz.:)
Tapasztalatból írtam, egyszer kipróbáltunk egy hétig valami ételkiszállítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!