Húslevest milyen húsból?
Nem szoktam húslevest főzni. A receptek amiket találtam, némelyik 1 kg húst ír. Tényleg ilyen sok kell? Másik recept 4 féle húst ír hozzá.
Én azt szeretném, ha egyféle húsból lenne, lehetőleg ne 1 kg. Milyen húsból szoktátok késziteni? Sima szupermarketben venném, ez is szempont, hogy lehessen kapni. Plusz: nem annyira fontos, mint az alap kérdés, de vannak macskáim és nálunk senki nem eszi a főtt húst. Cicáknak odaadható húst (nem aprócsontos) tud valaki ajánlani húsleveshez? Nagyon köszönöm ha válaszol valaki!
1kg hús egyáltalán nem sok, hacsak nem 2 adagot szeretnél főzni. De miért akarsz húslevest főzni, ha senki nem fogja megenni?
Szupermarkete válogatja, hogy tartanak-e, de abszolút kezdőbarát és a sima csirkefarhátnál ízesebb alternatíva a pulykanyak.
Macskának kicsit drága lenne mondjuk marhahúst adni, csontokat meg nem bírja megenni, a baromfi csont meg nagyon szilánkosra törik, szóval nem igazán.
Ha nem eszed meg a főtt húst, akkor szerintem sokkal jobban jársz egy erős csontlevessel.
Gyakorlatilag ugyanaz, csak így nem lesz a levesben főtt hús.
Veszel 1-2 tarját, (sertést) azt kicsontozod, a húst megsütöd, a csontból meg főzöl csontlevest.
Húsos karajcsont, tarja csont, marhánál ugyanúgy húsos gerinccsont, vagy ha velős, akkor elfűrészelteted a hentessel, de az úgy jobban zavarosítja a levest...
ilyenekből kiváló, erős csontlevest lehet főzni!
2. "De miért akarsz húslevest főzni, ha senki nem fogja megenni?"
Biztos szeretne változatosabban főzni, és úgy gondolta hogy majd csak megszeretik.
A levest szeretheti attól, hogy a húst nem.
Én csirkeaprólékból főzném, lehet kapni levescsomagot direkt (Lidl-ben láttam talán). Ezen kívül csirkeszívből szoktam, igaz, én a szíveket is megeszem.
Csirkéből csak húslevesnek hazudott meleg löttyöt lehet főzni. Ha már baromfi, akkor tyúk. 3 hónapos csirkéből nulla íz fő ki.
3-mas voltam, nyugodtan le lehet pontozni ezt is, ezen az oldalon ez felér egy elismeréssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!