Hogyan szoktatok KV 1kg sertés húsból húslevest főzni? Egészbe föl meg a hús és utána felaprit, vagy előre kockázat föl meg?
Sertéshúsból csak nagyon sovány oldalasból szoktam húslevest készíteni, azt pedig nagyobb darabokra, mondjuk 4-5 csontnyi darabokra vágom.
Ha egyéb sertéshúsból csinálnám, semmiképp nem kockáznám fel - hiszen nem pörkölt lesz belőle - legfeljebb ha nagyobb darab hús, akkor 2-3 db-ra vágnám.
A változatosság kedvéért: egész biztos, hogy felszelném, és úgy tenném fel főni.
Akkor még lehet egy részéhez egy mártást, és másik evésre is marad belőle. (Paradicsom mártás, egres, stb.)
Persze attól függ, hogy hány főre főzöd a levest, marad-e a húsból következő evésre is? :))
#5
Én ugyan nem szoktam karajból húslevest csinálni, de miért ne lehetne, ha azt szeretik?
Disznóöléskor az orja leves szerinted miből készül?
Vastagon a csonton hagynak húst és abból főzik, hogy a csont se vesszen kárba, de a hús javát abba beletenni "pazarlás" lenne.
Egy jól elkészített orjalevesnél finomabb nem is kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!