Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontottam el a rizsfőzésnél?

Mit rontottam el a rizsfőzésnél?

Figyelt kérdés
én szeretem betartani a megadott főzési időket, nem vagyok gyakorlott a konyhában szóval leginkább erre hagyatkozom. vettem jázmin rizst, az volt a dobozon hogy 15 percig kell lassan forró vízbe dobni, ennyi. gondoltam majd okos leszek biztosra megyek, pár perccel korábban bekóstolom. aztán úgy jártam hogy kb 2 és fél perccel előtte megkóstoltam és egy totál összefőtt kásává vált már az egész, épphogycsak meg tudtam menteni, meg enni belőle egyszer míg friss mert sajnáltam volna kidobni. pedig le is mostam előtte, nem is zubogott a vize főzés közben, az meg nem hiszem befolyásolta hogy dobtam bele egy zöldségleveskockát. ilyen megvezető információkat miért írnak akkor a dobozra?
2022. ápr. 14. 21:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
13%
Ha biztosra akarsz menni, akkor így készítsd. A rizst pirítsd meg zsiradékon és öntsd fel dupla mennyiségű vízzel majd tegyél bele vegetát/sót és tegyél rá fedőt. Végül tedd be a sütőbe és hagyd bent, míg pergős nem lesz (kb 30-40 perc)
2022. ápr. 15. 01:37
 12/15 anonim ***** válasza:
32%

A zacskós rizs a világ legfeleslegesebb terméke. Se nem fő meg előbb, se ízletesebb. Több víz kell hozzá és több szemetet nyersz vele, ennyi minden különbség.

20 perc párolással a sima kilós rizs is kész.

2022. ápr. 15. 05:50
 13/15 anonim ***** válasza:
51%

Ja hogy tasakos.. előfőzött?

Ne vegyel ilyesmit legközelebb..

2022. ápr. 15. 08:16
 14/15 anonim ***** válasza:
51%
Oops ... csak most olvasom a 12-t. Tökeletesen egyetértek.
2022. ápr. 15. 08:17
 15/15 A kérdező kommentje:
ez most nem főzőtasakos volt, (először én is azt hittem mert ugyanolyan dobozban van mint pl. a "gyors rizs") és nem előgőzölt, az utasításban pedig kifejezetten írták hogy előtte mossam meg... de köszi a tippeket mindenkinek
2022. ápr. 15. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!