Rizsfőzésnél pontosan mi a szerepe annak, hogy előtte olajban megpirítjuk?
Figyelt kérdés
Mit csinál ez vele? Milyen lenne enélkül?2014. nov. 17. 13:44
1/6 anonim 



válasza:





Finomabb lesz tőle, mintha csak simán megfőznéd.
Egyébként így párolt rizsnek nevezzük, főtt rizs helyett.
2/6 anonim 



válasza:





Megpirulnak a szemek, ettől ízletesebb is, de a lényege, hogy nem tapad össze. A pirítás után kevés vízen kell főzni, épp, hogy ellepje, és az első lefőzés után újra ráönteni, épp csak annyit, amennyit felvesz. Ettől lesz "pergős". Ha simán bő vízben főzöd, vízízű, és összeragad, összedagad.
3/6 anonim 



válasza:





Sima vízbe főztem évekig, sose tapadt össze. Nem ezen múlik. Egyszerűen más íze lesz.
4/6 anonim 



válasza:





Szerintem ha nem pirítod le sokkal jobb az állaga, én így szeretem.De minden csak szokás kérdése.Az emberek többsége így szokta meg, hogy így finom, ha levan pirítva, mert pergős.De utálom ha száraz valami.Pl szusi rizshez a rizst úgy tudom nem pirítják, hogy jó ragacsos legyen. :)
5/6 anonim 



válasza:





A hántolás utáni keményítőrész egy kissé megpirul, így
lesz más íze a megpirított rizsnek.
Pergős rizs lehet pirítva de lehet simán is párolni/főzni, De az állag az kifejezetten ízlés dolga. Ki hogyan szereti úgy készíti, nincs erre kőbe vésett szabály.
6/6 anonim 



válasza:





Finomabb, pergősebb a rizs, apám szerint viszont olyan mint a sörét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!