6 személyre mennyi rízst főzzek ki? Illetve ha rakni akarok bele kukoricát és borsót is azt hogyan? Mi a rízsfőzés menete h finomlegyen?
Én kb 60 dekát főznék. Ha marad, nem baj-.
Zsiradékon lepiritod, sóval, kicsi hagymával megszórod, és ha már gyengén zsemle szinü, felöntöd kétszer annyi vizzel. Ha forr a leve, platnin kicsire veszed a lángot, és ekkor öntöd bele a lecsepegtetett borsó, vagy kukorica konzervet. Ha mirelit, akkor is a forrásban lévő rizs levébe teszed. ha kicsire vetted, lefeded, és 15 percre húzod fel az órát.Ekkor lezárod a gázt, és még 5 percig hagyod pihenni. Villával óvatatosan felgereblyézed, és kész is. Szórd meg friss petrezselyemmel.
Én meg marokkal mérem. Ahány személy, annyiszor 1-1,5 marék.
Ha megfőztem a rízst, akkor leszűröm, leöblítem, lecsepegtetem, vegetázom, kicsi olajat teszek rá, majd konzerv kukoricát és borsót. Csak simán beleteszem, és összekavarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!