Hogyan kell jól rizst főzni? Ne legyen ropogós se és csirizes se. Mi a titka?
A rizst elöször kevés olajon kezdd el sütni, amíg kifehéredik - az edény alá tegyél lángelosztó lapot -, önts hozzá vizet, tedd bele a füszereket (só, bors) Egy rész rizshez két rész vizet tegyél (egy bögre rizs, két börge víz - az arány a fontos), várd emg, amíg rendesen felforr, egyszer keverd át, utána zárd el, takard le és várj vele legalább fél órát.
Fogyasztás elött egy villával óvatosssn keverd át, hoyg fellazuljanak a szemek.
Ha nem pirítod, akkor sokszor csirizes lesz, ha kevergeted, akkor biztos, és ha nem méred ki a vizet, illetve közben kinyitogatod a fedöt, akkor lesz ropogós, nem puhul meg, mert a gözt kiengeded.
Rizstől is függ. Jó minőségű A rizst lehet csak pergősre és puhára főzni. Én is úgy csinálom ahogy az előző, egy bögre rizs, olajon alaposan lepirít(különben összeragad), két bögre víz, só bors, felforralom,letakarom, de én utána berakom a sütőbe. 35 perc légkeverésen, 180 fokon. Nem melegíteni élő a sütőt, akkor kapcsolom be amikor elkezdem pirítani a rizst.
Ha nincs tökéletesen záró edényed, akkor nem biztos,hogy sikerül úgy, ahogy az első írta. Van aki betekeri konyha ruhába miután elzárta alatta a gázt, vagy aláteszina platnit és nem zárja el, hanem leveszi takarékra, de nekem így még soha nem sikerült.
Az sok. Egy rész rizs, két rész víz, és ne vedd le a fedőt, nem kell azt kevergetni. Próbáld ki a sütőben úgy ahogy írtam, hátha bejött.
A Spáros saját márkás A rizst én nagyon szeretem.
Rakd fel jó sok vízbe főzni,ha megkostóltad utána öblitsd le.Persze füszerezd is be.
A hidegvizes öblitéstől nem lesz csirizes.
Bocsi elrontottam.
kostóld meg ,ha megfött,akkor szürd le és öblitsd le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!