Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem lesz ropogós az...

Miért nem lesz ropogós az édesburgonyám? (lent)

Figyelt kérdés

Sütőben, kis olívaolajos sütőpapíron sütöttem, vékonyra szeletelve. Szerettem volna csipszet készíteni. Félidőben kivettem, megfordítottam őket, visszatettem. Mikor láttam, hogy ha tovább hagynám bent megégnének - tehát kész - kivettem. Hagytam is egy kicsit, nem kezdtem azonnal enni, de nem lett ropogós! Csak ilyen omlós, szivacsos.


Mi lehet a baj? Még ennél is vékonyabbra kellene vágnom?


2016. máj. 4. 09:13
 1/8 anonim ***** válasza:
2%
Az édesburgonyának a nevétől eltekintve semmi köze a krumplihoz. Sütőtökből se lehet csipszet csinálni!
2016. máj. 4. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet belőle chipset csinálni, első. Szinte mindenből lehet.


Legközelebb ne sütőben készítsd, hanem rendesen, olajban sütve.

2016. máj. 4. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Túl sok olivaolajat tettèl rà. A vekony szeletek beszìvtàk és ezert nem ropogós.
2016. máj. 4. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

És ha egyáltalán nem tennék alá olívaolajat, meg semmilyen olajat, csak a sütőpapírt? Odaragadna?

Néztem youtubon videókat, tettek alá olajat de nekik olyan jó ropogós lett, mint egy frissen bontott zacskós csipsz.

2016. máj. 4. 10:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg uborka gyalun leszeletelni, az szép vékonyakat vág.
2016. máj. 4. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem sem sikerült házilag soha, pedig egyszer egy étteremben olyan édesburgonya chipszet ettem, hogy könnybelábadt a szemem, isteni volt. Azóta rendszeresen veszek édesburgonyát, ezerféleképpen el tudom készíteni, de chipszet soha nem tudok kreálni belőle.
2016. máj. 4. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Több videót/receptet is megnéztem, nekik jó lett ropogós. Több képpen is próbáltam elkészíteni hogy ropogós legyen, de sehogy nem jött össze nekem sem...
2016. máj. 5. 12:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Bár régi kérdés, de hátha valaki pont itt keresi a választ. 😀 A titok a keményítő. Kicsit meg kell vele szórni és akkor ropogós lesz, mint a sima krumpli.
2021. dec. 2. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!