Kenyérsütő géppel lehet olyan kenyeret sütni, mint a pékségben? Vekni alakúra gondolok, a héja olyan "cserepes", ropogós?
Ilyesmire gondolok: [link]
Milyen kenyérsütőt javasoltok (pontos típus)? Régebben próbáltam, csak ilyen "formakenyér" szerűt lehetett sütni, nem is igazán volt ropogós a héja...
Nekem volt kenyérsütőgépem, de azzal csak azt a kockakenyeret lehetett sütni. Amikor elromlott, nem vettem másikat. Azóta robotgéppel dagasztom a kenyeret, és a sütőben sütöm meg vekni formára és olyan ropogós héjúra, amilyenre akarom.
Sokan a gépben csak dagasztják és kelesztik a kenyeret, de a sütőben sütik meg.
Ezért viszont nem érdemes kenyérsütőgépet venni. Nem sokkal drágább, de hasznosabb egy robotgép- Azzal nem csak dagasztani, de habot verni, szeletelni stb. is tudsz.
Én is csak dagasztásra és kelesztésre használtam a gépet, míg el nem romlott. Azóta kézzel csinálom.
Ahhoz, hogy ropogós legyen a héja, különféle technikák léteznek, néhányszor már kérdeztek erről itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktik..
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__40..
Na igen, ettől féltem. Kényelmi szempontból lett volna ideális minden műveletet a kenyérsütő gépben végezni (sütést is beleértve), mert akkor időzíthető. Este beleraksz mindent, időzíted, és reggelre friss kenyér illatára ébredsz. :) Ha külön sütőben kell sütni, akkor ezt már nem tudod megcsinálni. :(
Köszönöm mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!