Kenyérsütő gépben csak kocka kenyeret lehet készíteni? Mire kell figyelni a gép kiválasztásánál?
Nekünk kenyérsütő gépünk van, egy lapátos. Olyan 700 g körüli kenyeret süt. Kocka alakú, sőt még a dagasztólapát is benne van, de ez nem csökkenti az élvezeti értékét. Eléggé más, mint a bolti kenyér, más az állaga és a héja, de mi szeretjük. A legjobb az, mikor beprogramozzuk a gépet éjszakára, és reggel a friss, meleg kenyér vár.
Az is megoldható a géppel, hogy csak megdagasztatod vele a tésztát, aztán kiveszed és sütőben sütöd. Én mindenféle kelt tésztát a gépben készítek (pizza, lángos, kakaós csiga stb.).
Arra figyelj, hogy lehessen új üstöt venni a géphez, mert ez az első, ami tönkremegy. Beütöd a gép nevét, típusszámát a keresőbe, és ha van, megtalálja. Itt is van egy csomó: [link]
És a gépi kenyérnek milyen a héja? Még nem ettünk ilyen kenyeret, az ismerősi körben senkinek nincs. Vastag? Ropogós? Vagy pont az ellenkezője?
(Mint írtam a gázsütőben sütés nem opció nálam.)
Hm, lehet, hogy igazad van, talán én egy kicsit elkeveredtem ezzel a dologgal. Szóval az a lényeg, hogy ahol a forma tartja, ott világosabb és nem az a "kenyeres" héja van (nem nagyon tudom ezt rendesen körülírni sem :S ), a tetejénél pedig "másmilyen" :-D (igaz: a tetején a pára miatt sokkal puhább).
Hm, ez kicsit zavaros lett :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!