Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet helyettesíteni a kocka...

Lehet helyettesíteni a kocka élesztőt poros élesztővel?

Figyelt kérdés
a recept szerint -kakaóscsiga- erdetei: fél kg liszt és egy kocka élesztő,3ev.olaj,tej,15dkg cukor. kinyújt vajjal megkenni és kakaóval.majd tojással kenni és sütöbe vele.
2014. aug. 14. 22:05
 1/5 anonim ***** válasza:
1 kocka élesztöt 2 csomag porélesztövel lehet helyettesíteni. De a kocka jobb, szebben megkel töle a tészta.
2014. aug. 14. 22:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet, de nézd meg a csomagolást az arány miatt, mert az egyes márkák különböző kiszerelésűek.
2014. aug. 14. 22:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Én próbáltam már. Legelőször a recept porosat írt, az tökéletes lett, mert csak egy sima sütőben sült fánk lett, szóval semmi felhajtás. Aztán próbáltam még egyszer.. Kuglóf: Borzalmas lett, kicsi és tömör. Aztán kakaós csigával próbáltam. Az még rosszabb lett. Olyan volt a tésztája... Borzasztó. Olyasmi lett az íze, mint mondjuk az az abonett kenyérhelyettesítő. Száraz és undorító. Szóval inkább megéri lemenni a boltba és venni egy frisset. Abban még egyszer sem csalódtam, pedig már régóta sütögetek.
2014. aug. 15. 07:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha a porélesztöt elöször felfuttatod, akkor nem lesz rosszabb, mint a frissel. A "csak belekevered a lisztbe" módszer nekem nem optimális, vagy megkel a tészta rendesen vagy sem.
2014. aug. 15. 08:06
 5/5 anonim ***** válasza:
3. vagyok: Mindig felfuttattam,és úgysem működött.
2014. aug. 17. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!