Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Velőrózsánál hány percig kell...

Velőrózsánál hány percig kell egyik és másik oldalt sütni serpenyőben hogy ropogós legyen és legbelül is átsüljön (napraforgó olajat hasznalok)?

Figyelt kérdés
2016. jan. 18. 11:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha rántva csinálod akkor bő, forró olajban addig kell sütni amíg a panír arany vagy barna színű nem lesz.

Belül is átfog sülni annyi idő alatt míg a panír kívül megsül.

De előtte vízben meg kell kicsit abálni, főzni.

2016. jan. 18. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
*míg a panír kívül aranysárga nem lesz.
2016. jan. 18. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is 1-2 percbe forró, de nem lobogó vízbe teszem, majd alaposan lecsurgatom a víztől. Sokkal könnyebb vele bánni panírozásnál is.

Valóban csak addig kell sütni, míg mindkét oldala szép aranybarna nem lesz. Addigra belül is átsül, nem kell sokáig sütni.Talán 3 perc lehet oldalanként, bár még sosem mértem, a színéről látom.

2016. jan. 18. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Rendben, nagyon köszi nektek. :)
2016. jan. 18. 13:17
 5/11 A kérdező kommentje:
Na ahogy a nagykönyvbe meg van írva olyan lett! :) Azt még tudjátok esetleg hogy ha fagyasztóból vettem ki és bepaníroztam, meddig áll el hütőben? Nagyon laktató, viszont frissen a legjobb ezért csak a felét rántottam ki, de tudom h nagyon romlékony csak azt nem, ez pontosan mit jelent.
2016. jan. 18. 14:42
 6/11 anonim ***** válasza:
72%
A fagyasztóból kivéve maximum egy napig fogyasztható, de az is már nagyon a határon van. A helyedben ma megstüntém az összeset és legközelebb csak átforrósítanám forró olajban evész elött!
2016. jan. 18. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A bepanírozottt velőrózsák egy tálcán gyorsan lefagyaszthatók, majd bezacskózva akár fél évet is maradhat a fagyóban.

A sütést fagyosan kell megkezdeni, persze a hőfokkal játszani, mert a fagyos lehűti az olajat, ilyenkor egy kicsit feljebb kell venni., de, ha megkérgesedett, akkor viszont megint lassítani, hogy belül is átsüljön.

Sokszor csinálom így, mert nálunk is szokott maradni.

Készresütve még próbáltam, de biztos lehet úgy is.

2016. jan. 18. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

utolsó: ha a LEFAGYASZTOTT velöt panírotzta be a kédezö,, akkor azt sütés NÉLKÜL visszafagyasztani nem szabad, mert komoly baj lehet belöle!


HA friss velöröl lenne szó, akkor a te módszered tényelg jó, de ebben az esetben nem.


Viszont megsütve is le lehet fagyasztani, csak akkor elöszörre nem célszerü teljesen megsütni, hanem beszámítani, hogy a felhasználás elött újra át kell sütni és hogy akkor se legyen túlsütve.

2016. jan. 18. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen, a visszafagyasztás én is úgy tudom hogy nem jó. Még megfőzött, megsült állapotban is nagyon kérdéses, legalábbis múltkor ezügyben olvasgattam itt a gyk-n és nem egyértelmű. Ennyire romlékony dolognál meg aztán pláne. DE végül tegnap kirántottam a 2. felét is, aztán ma, ha nem is lesz olyan ropogós, de megeszem ebédre és nem a kukában landol. Köszi a hozzászólásokat!
2016. jan. 19. 10:58
 10/11 anonim ***** válasza:

Én egyértelműen a friss velőre gondoltam, amikor az első adagot megcsinálja a kérdező a következőt panírozva lefagyaszthatja.

Lehet, hogy nem voltam elég érhető, akkor bocsánat.

Eszembe se jutna rábeszélni valakit, hogy fagyott dolgot kiengedve csinálja félkészre, és fagyassza vissza.

2016. jan. 19. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!