Velőrózsánál hány percig kell egyik és másik oldalt sütni serpenyőben hogy ropogós legyen és legbelül is átsüljön (napraforgó olajat hasznalok)?
Ha rántva csinálod akkor bő, forró olajban addig kell sütni amíg a panír arany vagy barna színű nem lesz.
Belül is átfog sülni annyi idő alatt míg a panír kívül megsül.
De előtte vízben meg kell kicsit abálni, főzni.
Én is 1-2 percbe forró, de nem lobogó vízbe teszem, majd alaposan lecsurgatom a víztől. Sokkal könnyebb vele bánni panírozásnál is.
Valóban csak addig kell sütni, míg mindkét oldala szép aranybarna nem lesz. Addigra belül is átsül, nem kell sokáig sütni.Talán 3 perc lehet oldalanként, bár még sosem mértem, a színéről látom.
A bepanírozottt velőrózsák egy tálcán gyorsan lefagyaszthatók, majd bezacskózva akár fél évet is maradhat a fagyóban.
A sütést fagyosan kell megkezdeni, persze a hőfokkal játszani, mert a fagyos lehűti az olajat, ilyenkor egy kicsit feljebb kell venni., de, ha megkérgesedett, akkor viszont megint lassítani, hogy belül is átsüljön.
Sokszor csinálom így, mert nálunk is szokott maradni.
Készresütve még próbáltam, de biztos lehet úgy is.
utolsó: ha a LEFAGYASZTOTT velöt panírotzta be a kédezö,, akkor azt sütés NÉLKÜL visszafagyasztani nem szabad, mert komoly baj lehet belöle!
HA friss velöröl lenne szó, akkor a te módszered tényelg jó, de ebben az esetben nem.
Viszont megsütve is le lehet fagyasztani, csak akkor elöszörre nem célszerü teljesen megsütni, hanem beszámítani, hogy a felhasználás elött újra át kell sütni és hogy akkor se legyen túlsütve.
Én egyértelműen a friss velőre gondoltam, amikor az első adagot megcsinálja a kérdező a következőt panírozva lefagyaszthatja.
Lehet, hogy nem voltam elég érhető, akkor bocsánat.
Eszembe se jutna rábeszélni valakit, hogy fagyott dolgot kiengedve csinálja félkészre, és fagyassza vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!