Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertészsírban vagy napraforgó...

Sertészsírban vagy napraforgó étoljaban érdemes sütni sertéshúst?

Figyelt kérdés
Ugye ott van, hogy a zsírral jobb mert jó az íze, de egészségtelen a sok koleszterin. sZTED?
2015. szept. 8. 17:54
 1/10 anonim ***** válasza:
63%
Hogy lenne már egészségtelen a sertészsír? A napraforgó étolaj az egészségtelen, nézz utána!
2015. szept. 8. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
31%
2015. szept. 8. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
a SZendi gábor honlapja áltudomány. Az szélhámos kókler valami programozó az az ember. A koleszterin a felelős az érszűkület minden következményeiért. A napraforgó étolaj ezért jó, mert telítettlen zsírsavat tartalmaz
2015. szept. 8. 18:00
 4/10 anonim ***** válasza:
33%
Akkor csak süssél napraforgóolajban. Minek tetted fel a kérdést?
2015. szept. 8. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
61%
Ha ép ésszel belegondolsz zsír semmi "műanyagot" nem tartalmaz az olajba viszont istentudja mit kevernek bele tartósitószerek és társaik....
2015. szept. 8. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
49%
A állati zsírok és belsőségek azért egészségtelenek mert méreganyagokat szűrnek és tartalmaznak . Az étolajok akkor károsak ha hidegen sajtoltak , kőolaj és egyéb származékaik miatt . Úgy készíted ahogy neked jó .
2015. szept. 8. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
77%
En zsirban sütném,ugysem eszed meg,amiben sült és igen finomabb.
2015. szept. 8. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
69%
Èn aztmondom hogy az olajtól jobb a zsír, zsírban sült èteltől mèg sosem voltam beteg kivève ha sokat ettem belőle, de az olajostól hamarabb csikar a gyomrom meg minden belrèszem, ès úgy èrzem mint ha az agyam is fájna tőle... Illetve nèmelyik olaj szószerint büdös. Az ember alapvetően ragadozó ès mindenevő faj, ugyan úgy szügsège van az állati eredetű rostokra ès zsiradèkra min a zöldsègekre ès gyümölcsökre. Nem azzal van a baj ha csak zsírral főz vagy süt valaki hanem azzal ha túl nagy mèrtèkben eszi a zsírt, pl egy darab hurka ès kolbász nem okoz kárt, de ha annyi zsír van benne hogy az ember állán folyik lefelè mint pl a piacosoknál látni nèha, na arra már aztmondom hogy beteg ètel. Emellet èn úgy vagyok vele hogy a bolti zsírba is beletehetnek bármit hisz nem voltubk ott az elkèszítèsènèl, illetve zsírbòl is vannak boltban rosszabb ès jobb minősègőek..
2015. szept. 8. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
49%
Az nyilván eszedbe sem jutott,hogy zsiradék nélkül süsd,teflonban,hiszen a sertéshús eleve zsírosabb...
2015. szept. 8. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
63%

Már régen megdőlt, hogy a zsír káros, és nem is növeli a koleszterint. Nézz utána a legújabb kutatási eredményeknek. Az olaj sokkal károsabb.

De sertéshúst soha nem sütnék olajban, mert a húsból kisülő zsírt az olajjal együtt ki lehet dobni. Ha zsírban sütöd, az íze is jobb és a pecsenyezsír is felhasználható, akár kenyérre kenve is.

2015. szept. 8. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!