Miből készíthetek rózsaszín, epres piskótatésztát? Van valami dr oetker vagy hasonló termék erre? Vagy a másik megoldás, receptet tudtok adni?
Sima piskótatészta ételfestékkel színezve, eperdarabokkal sütve. Vagy magában sütve és epres krémmel töltve.
Sima piskótatészta kis piros ételfestékkel megszínezve, bele a végén pici eperlekvár, vagy eper darabok, esetleg eperízű aroma.
Én kicsit másképp csinálom a piskótát, mint a nagy receptkönyvek, de eddig még nem volt rá panasz.
Én úgy szoktam színezni, hogy fogom a 10 tojást és egyben beleütöm a tálba, nem veszem ketté, meg hasonló, kb fél órát keverem amíg jó sok nem lesz, akkor beleteszem a 10 evőkanál cukrot, egy tasak vanillincukrot, jól összekeverem, ezután beleöntöm az aromát és a színezőt. Jól összekeverem, majd óvatosan beleszórom a sütőporos lisztet 10 evőkanál és egy késhegynyi sütőpor, majd legkisebb fokozaton összekeverem csomómentesen. Ha akarok belekeverni gyümölcsdarabot azt nagyon óvatosan beleforgatom fakanállal, vagy a formában rászorom a tetejére, úgyis lesüllyed, ill ha jön föl a tészta akkor vándorolnak a darabok benne. Bele a formába, (általában több mint a háromnegyede), kb 45 percig sütőm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!