Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kókuszlisztből lehet ropogós...

Kókuszlisztből lehet ropogós kekszet sütni?

Figyelt kérdés

Sok receptet végignéztem már, és többet el is készítettem belőlük, de a kókuszlisztes kekszek valahogy sosem igazi kekszek, nem lesz egyszerűen olyan az állaguk... nem roppanósak, kemények, hanem inkább puha és szivacsos a belsejük.

Esetleg ha van valakinek egy ilyen receptje, vagy tud egy tippet, hogy mitől lesz egy keksz ropogós és száraz, megoszthatná velem:))Süssem őket még hosszabb ideig? De akkor meg megég a szélük.

A kekszben nincs búzaliszt, se másféle liszt, se cukor (végülis paleo). Lehet, ogy a kókuszzlisztből nem érhető el ilyen állag?

2015. dec. 6. 21:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem fogok segíteni, attól tartok, csak azt tudom leírni, hogy valahányszor kókuszliszttel próbálkoztam, nem jött be. Igen, ilyen szivacsos állaga lesz, nem az, ami nekem kéne.

Ha sütéshez használom, akkor kizárólag mikromennyiségben, különféle maglisztek és magvak mellé. Különben elrontja az egészet. Sok ember odavan a kókuszlisztes sütésért, nekem mindig csalódás volt...

Az édes kekszek valahogy sose jöttek össze, de a sós magropogósaim teljesen jók. Azokban inkább csak olajos mag van, a maglisztek sok vizet vesznek fel s hajlamosabbak puha sütit képezni. Az igazi ropogós cuccokban mindig viszonylag kevés a magliszt nálam.

2015. dec. 6. 23:15
 2/2 A kérdező kommentje:

Valójában sokat segített a válaszod, köszi nagyon!

Ezek szerint egyszerűen el kell fogadnom, hogy a kókuszliszt más tészta. :)) Én is megpróbálom inkább keverni más lisztekkel.

2015. dec. 7. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!